Sosyal Medya

Güncel

AK Parti Ankara adayı Mehmet Özhaseki mi?

Yerel seçim öncesi aday başvurularının devam ettiği AK Parti'de büyükşehirler için isimler netleşmeye başladı. İstanbul adaylığı için Binali Yıldırım ismi öne çıkarken, Ankara'da Mehmet Özhaseki kesin gibi.



Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin Ankara adaylığının kesinleÅŸmek üzere olduÄŸunu öne sürdü.
 
Muharrem Sarıkaya, "Aday olmanın ağırlığı" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak kulis yazdı.
 
AK Parti kulisinde konuÅŸulanlara göre Kayseri milletvekili, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin Ankara BüyükÅŸehir adaylığı kesinleÅŸmiÅŸ gibi" diyen Sarıkaya, ÅŸöyle devam etti:
 
Benzer durum TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım için de geçerli. Ekonomi gazetecisi diliyle söylersem, AK Parti'de Yıldırım'ın Ä°stanbul adaylığı satın alınmış.
 
AK PARTÄ° Ä°ZMÄ°R'DE SÜLEYMAN SOYLU'YU MU ADAY GÖSTERECEK?
 
Sarıkaya, Ä°zmir için AK Parti'de iki ismin öne çıktığını söyledi. "Ä°lki Ä°zmir Ticaret Odası BaÅŸkanı Mahmut Özgener, diÄŸeri de Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu" diyen Sarıkaya, ÅŸunları kaydetti:
 
Soylu'nun yakın çevresine, "Daha yapacak çok iÅŸimiz var, iÅŸimize bakalım" dediÄŸi biliniyor. Özgener'in ise Ticaret Odası BaÅŸkanlığı'nda baÅŸlattığı projeleri bitirme kararlılığını sürekli dile getirdiÄŸine iÅŸaret ediliyor. Dikkat çeken, muhalefet gibi iktidar partisinde de büyükÅŸehir adaylıkları için adı geçen sayısının az olması.
 
AK Parti'de nedeni konusunda ileri sürülen gerekçelerden biri, eski büyükÅŸehir belediye veya il baÅŸkanlarının ağırlıklı bölümünün bu dönem milletvekili olması. ÖrneÄŸin Samsun'un da arasında bulunduÄŸu bazı illerde milletvekilleriyle belediye baÅŸkanları ters düÅŸmüÅŸ. Ä°stanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir'in de arasında bulunan illerde büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlarının görevden alınmış olması da bu makamlara teveccühü azaltmış.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.