Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'ABD' açıklaması: Bizi kandıramazlar

ABD'nin terörist başlarına ödül koymasına Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk yorum geldi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın 'YPG'yi PYD'yi PKK'dan ayırıyoruz diyerek bizi kandıramazlar' dedi.



Amerikan BüyükelçiliÄŸi'nden yapılan açıklamada, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı 3 üst düzey PKK'lı için 'adalet için ödül' programı kapsamında, kendilerinin yer bilgilerini paylaÅŸanlara ödül verileceÄŸini açıkladı. Açıklamada, terörist başı Murat Karayılan'ın başına 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için ise 3 milyon dolar ödül verileceÄŸi duyuruldu.

CumhurbaÅŸkanlığı Sözücüsü Ä°brahim Kalın, konuyla ilgili Habertürk canlı yayınında ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG'yi, PYD'yi PKK'dan ayırıyoruz diyerek kandıramazlar. Geç kalınmış bir karar. YPG ve PYD'yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. Münbiç yol haritası bütün yönleriyle planlandığı ÅŸekilde uygulanacak.

Ä°HTÄ°YATLA KARÅžILIYORUZ

Bizim beklentimiz ABD'nin PYD ve YPG ile angajmanını bitirmesi. Türkiye'nin Fırat'ın doÄŸusu politikasını deÄŸiÅŸtirmez. Ä°htiyatla karşılıyoruz. Faydadan hali deÄŸildir, geç kalmış bir ÅŸeydir."

Ä°RAN'A YAPTIRIMLAR
ABD'nin Ä°ran'a yönelik yaptırımlarını deÄŸerlendiren Kalın, "Ä°ran nükleer anlaÅŸmaya uyuyor. Alınan yaptırım kararlarının siyasi olduÄŸu ortada. 6 aylık süreci deÄŸerlendirelim, masada prensiplerimizden taviz vermeyiz." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.