Sosyal Medya

Güncel

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a suikast girişimi önlendi!

Fransa Güvenlik Hizmeti, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a suikast planlayan altı kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Fransız televizyonu BFM, tutuklanan altı kişinin aşırı sağ eğilimde olduğu iddiasına yer verdi.



BFMTV kanalının haberine göre, ülkenin Isere, Ille-et-Vilaine ve Moselle bölgelerinde aşırı saÄŸ yapılanmalara karşı operasyon düzenlendi.

Haberde, CumhurbaÅŸkanı Macron'a suikast düzenleme hazırlığındaki biri kadın 6 kiÅŸinin yakalandığı ve olayla ilgili soruÅŸturma açıldığı bildirildi.

Fransa Ä°ç Ä°stihbarat Birimi (DGSI) tarafından yürütülen operasyonda büyük bir saldırı hazırlığının ortaya çıkarıldığı, açılan soruÅŸturmada tehdidin boyutları ve saldırı biçimini ortaya çıkaracak detayların netleÅŸeceÄŸi ifade edildi.

Fransa'da geçen yıl toplumca tanınan kiÅŸilere ve üst düzey yöneticilere saldırı planları yaptığı belirtilen 10 kiÅŸi gözaltına alınmıştı. Aşırı saÄŸ gruplara üye bu kiÅŸilerin eylemlerini ses getirmesi amacıyla tanınmış kiÅŸilere yönelttikleri ve internet üzerinde faaliyette bulundukları kaydedilmiÅŸti.

DGSI'nın yeni direktörü Nicolas Lerner dün görevine baÅŸlamıştı. Göreve baÅŸlama töreninde konuÅŸan Ä°çiÅŸleri Bakanı Christophe Castaner, ülke genelinde aktif aşırı saÄŸ ve aşırı sol hareketlerin tehdidine karşı dikkatli olunması uyarısında bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.