Sosyal Medya

Güncel

İşgalci İsrail sembol olan fotoğraftaki Filistinli genci hedef aldı

Gazze ablukasının kaldırılması için düzenlenen gösterilerde, muhabirlerin objektifine yansıyan karelerle dünya basınının ilgi odağı haline gelen Filistinli genç Aid Ebu Amr, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandı.



Ä°srail'in yıllardır uyguladığı ablukanın kaldırılması için düzenlenen eylemler sırasında, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri tarafından çekilen fotoÄŸrafıyla dünya medyasının ilgi odağı olan Filistinli genç Aid Ebu Amr (22), Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu yaralandı.

Ä°srail askerleri, 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden uygulanan ablukanın kaldırılması için bölgenin kuzey sınırı sahil kesiminde düzenlen deniz eylemleri kapsamında bir araya gelen Filistinlilere müdahale etti.

Filistinli eylemciler arasında yer alan Ebu Amr, Ä°srail askerlerinin gerçek mermi kullandığı müdahale sırasında ayağından yaralandı.

Gazze Ablukasını Kırma Ulusal Hareketi tarafından 29 Mayıs'tan bu yana organize edilen ve 15'incisi de bugün düzenlenen deniz eyleminde yer alan Ebu Amr, daha önce yaptığı açıklamada, Gazze sınırında 30 Mart'tan bu yana devam eden "Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü" gösterilerine sürekli katıldığını ifade etmiÅŸti.

Bir elinde Filistin bayrağı, diÄŸerinde sapan tutan Ebu Amr'ın yer aldığı ve çevreden yükselen siyah dumanların ön plana çıktığı bu fotoÄŸraf karesinin, Filistin direniÅŸinin sembollerinden biri olacağı ifade edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.