Sosyal Medya

Belediyelerdeki yolsuzluk ve ihmalleri ortaya çıkaran Sayıştay çalışanı görevden ayrıldı

Sayıştay'da denetim işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevine Fikret Çöker'in yerine Zekeriya Tüysüz getirildi. Tüysüz'ün göreve 2 Kasım 2018'de başladığı belirtildi. Sayıştay'dan yapılan açıklamada Çöker'in kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı tespit edildi.



Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleriyle bakanlıkları, belediyeleri ve devlete ait ÅŸirketleri denetleyen Sayıştay'ın üst yönetiminde 2 Kasım 2018 günü dikkat çeken bir deÄŸiÅŸiklik yaÅŸandı. 1992'den bu yana kurumda görev yapan Denetim Ä°ÅŸlerinden Sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı Fikret Çöker, görevinden ayrıldı. Çöker'in yerine 2011 yılında Sayıştay üyesi seçilen Zekeriya Tüysüz atandı. Atama kararı, Sayıştay'ın internet sitesinde de yer aldıBuna göre Tüysüz, yeni görevine 2 Kasım 2018'de baÅŸladı.

Denetimin başındaki isim olan Fikret Çöker'in kendi isteÄŸiyle görevden ayrıldığı öÄŸrenildi.

Sayıştay'ın 2017'ye dair hazırladığı raporlar, günlerdir gazetelere haber olmuÅŸ, özellikle AK Partili belediyelerdeki usulsüzlük iddiaları basında yer almıştı.

SAYIÅžTAY'DAN AÇIKLAMA

Sayıştay, basında Çöker'in görevden alındığına yönelik haberlerin çıkmasının ardından ÅŸu açıklamayı yaptı:

"Bazı basın yayın organlarında; Kamu kurum ve kuruluÅŸlarının 2017 yılı denetimleri sonucunda Sayıştay’ca düzenlenen raporlarında yer alan usulsüzlük ve yolsuzluklar nedeniyle denetimden sorumlu BaÅŸkan yardımcısı Fikret ÇÖKER‘in görevinden alındığı yönünde gerçeÄŸi yansıtmayan haberler yer almaktadır.

Fikret ÇÖKER, 1992 yılında Sayıştay’da, 'denetçi' olarak göreve baÅŸlamış, 2014 yılında 'Sayıştay üyesi' seçilmiÅŸ BaÅŸkanlık makamınca, 13.07.2016 tarihinde denetimden sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiÅŸ olup, Sayıştay üyeliÄŸine dönme yönündeki talebi baÅŸkanlık makamının 02.11.2018 tarih ve 1854437 sayılı yazısı ile uygun bulunmuÅŸtur. Tesis edilen iÅŸlemin, talebine binaen yapıldığı BaÅŸkanlık onayında belirtilmiÅŸ olup, yayımlanan Sayıştay raporları ile herhangi bir iliÅŸkilisi bulunmamaktadır.

Denetimden Sorumlu BaÅŸkan Yardımcılığına, 1992 yılında Sayıştay’da denetçi olarak göreve baÅŸlayan, 2011 yılında Sayıştay üyesi seçilen Dr. Zekeriya TÜYSÜZ görevlendirilmiÅŸtir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

cdf,

Çöker’in görev deÄŸiÅŸikliÄŸi ilk olarak Odatv’de Mert TaÅŸçılar imzalı haberde yayınlamıştı. Haberde Çöker’in görevden alındığı ifade edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.