Sosyal Medya

Güncel

Fuat Oktay: Rahip Brunson krizi yapay bir gündemdi

Türkiye ile ABD arasında yaşanan krize ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Rahip Brunson krizi yapay bir gündemdi" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AA Editör Masası'nda gündeme iliÅŸkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ile ABD arasında yaÅŸanan kriz hakkında da konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Oktay, "Bizim ABD'yle sorunumuz Brunson sorunu deÄŸildi. Bu yapay bir gündemdi, bakanlara uygulanan yaptırımda yapay bir gündemdi." açıklamasında bulundu.
 
CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:
 
"Tek bir ülkenin kendi çıkarları doÄŸrultusunda oluÅŸtuÄŸu yaptırımlara bütün dünyanın uymasını beklemek doÄŸru ve adil deÄŸil. Ä°ran'a baktığınızda bizim komÅŸumuz. Ben kış geldiÄŸinde kendi ülkemi besliyor olmam lazım. BaÅŸkalarının iç politikalarının ne olduÄŸuyla alakalı ben 85 milyona dönüp, onların iliÅŸkisi bozuldu enerji almayayım diyemem. Türkiye büyük bir ülkedir. Bizim komÅŸumuz olan bir ülkeyle iliÅŸkimizi bir günde kesip koparma ÅŸansımız yok.
 
Bizim ABD'yle sorunumuz Brunson sorunu deÄŸildi. Bu yapay bir gündemdi, bakanlara uygulanan yaptırımda yapay bir gündemdi. Biz duruÅŸumuzu açıkça ifade ettik zaten. Hem resmi anlamda hem de CumhurbaÅŸkanımızın Trump'la olan gündeminde konuÅŸulmuÅŸtu.
 
Ä°dlib konusunda gördük bunu, Türkiye net bir ÅŸekilde tavrını koydu. Bu bir inatlaÅŸma olayı deÄŸildir. Bunu her zaman yapmıştır, bundan sonra da yapacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.