Sosyal Medya

İsrail: Cemal Kaşıkçı cinayetinde suçlu Türkiye

Son dönemde Riyad’a gösterdiği yakınlığıyla dikkat çeken İsrail’in Washington Büyükelçisi Ron Dermer, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayına ilişkin olarak “küresel çifte standantları” eleştirirken, Türkiye ve Katar’ın, Suudi Arabistan ile ABD arasındaki “ilişkiyi bozmaya çalıştıklarını” iddia etti.



Arabiya İngilizce’ye göre, bir panele katılan Dermer, ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilmeve İran’a yaptırım uygulama kararına yönelik tepkileri eleştirdi.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin olarak da, “Eğer bir kişinin öldürülmesinden öfkelenirsek eğer 500 bin kişinin öldürülmesinden 500 bin kez daha da öfkeli olmalıyız” diyen Dermer, İran ile yapılan nükleer anlaşmanın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “500 bin masum  sivili öldürmesine olanak verdiğini” öne sürdü.

İsrail’in Washington Büyükelçisi, ayrıca “Türkiye ve Katar, Suudi Arabistan’ın ilişkilerini bozmak için baskı yapıyor" iddiasında bulunduğu açıklamaları sırasında ABD’nin Suudi Arabistan ile olan önemli “stratejik ilişki”yi yıkmama konusunda dikkatli olması gerektiğini de savunurken ABD ve İran’ın “ne çıkarları ne de değerleri paylaştığını” söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.