Sosyal Medya

Güncel

Gündemi sarsacak iddia; Melih Gökçek harekete geçti

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, ismi MHP ile geçen eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yerel seçim için anketler yaptırdığını yazdı.



MHP'nin Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi seçimi için, kabul etmesi durumunda aday göstereceklerini açıkladığı Melih Gökçek'le ilgili olarak Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ten çarpıcı iddialar geldi. Öztürk'ün bugünkü yazısında aktardığına göre, Melih Gökçek, Ankara'da anketler yaptırıyor ve söz konusu anketlerde Gökçek’in adı önde çıkıyor.
 
 
Öztürk’ün bugünkü köÅŸesinin ilgili kısmı ÅŸöyle:
 
BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'ndan istifa ettirilen Melih Gökçek, “Siyaset sahnesinden çekilmedim” dercesine anketler yaptırıyor ya da deÄŸiÅŸik ÅŸirketlerin anketleri ofisinden yayılıyor. Bu anketlerde BaÅŸkan Mustafa Tuna, baÅŸkan adaylığı gündeme gelen AKP'li Mehmet Özhaseki adeta yerlerde sürünüyor.
 
Tabii ki Gökçek, “Bu anketi ben yaptırdım” demez. 25 ilçede toplam 5 bin 720 kiÅŸiye ÅŸu sorular yöneltilmiÅŸ ve cevaplar hep “Melih Gökçek”in lehine çıkmış.
 
Ä°ÅŸte sorular iÅŸte cevaplar:
 
– Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olmasını istediÄŸiniz isim kimdir: Ä°lk sırada Melih Gökçek, ikinci sırada Mansur YavaÅŸ, üçüncü sırada Süleyman Soylu ve dördüncü sırada Mustafa Tuna çıkıyor.
 
– AKP'nin Ankara adayı hangisi olmalı?: Ä°lk sırada ve açık ara Gökçek önde gösteriliyor. Bunu Süleyman Soylu, Mustafa Tuna, Mehmet Özhaseki izliyor.
 
 
– “Melih Gökçek mi, Mustafa Tuna mı baÅŸarılı?” sorusuna, “Gökçek” diyenlerin oranı 41,9 olurken, Tuna yüzde 21,8'de kalıyor. “Her ikisi de baÅŸarısız” diyenler yüzde 23'ü geçiyor.
 
– Mansur YavaÅŸ CHP- Ä°YÄ° Parti, Melih Gökçek AKP-MHP adayı olarak gösterilirse Gökçek'in yüzde 46, YavaÅŸ'ın ise yüzde 41 oy alabileceÄŸi ankette gösteriliyor. Mehmet Özhaseki'nin ya da Mustafa Tuna'nın aday gösterilmesi durumunda Mansur YavaÅŸ'ın seçimi kazanacağı ortaya çıkıyor. Süleyman Soylu ile Mansur YavaÅŸ'ın yarışması durumunda çok küçük bir oy farkıyla Soylu önde gözüküyor.
 
Anket ÅŸirketine göre sonuç ÅŸu: Melih Gökçek olmadan, AKP'nin Ankara'da seçimi kazanması mümkün deÄŸil. Hele Mehmet Özhaseki ya da Mustafa Tuna aday gösterilirse Mansur YavaÅŸ seçimi çok rahat bir biçimde alacak.
 
Melih Gökçek istifa ettirildiÄŸinde, “Siyasi hayatı bitti” denilmiÅŸti. Aday belirlenene kadar Gökçek'in ismi hiç eksik olmayacak gibi gözüküyor. Gökçek, her koÅŸulda aday gösterilmesini istiyor, “Çünkü seçim ancak benimle kazanılır” mesajı veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.