Sosyal Medya

Güncel

Mısır’da Rus yapımı MİG-29 düştü

Mısır ordusuna ait düşen avcı savaş uçağı MİG-29M'in pilotu fırlatma sistemi sayesinde kurtuldu



Mısır Hava Kuvvetlerine ait Rus yapımı MÄ°G-29M modeli savaÅŸ uçağının düÅŸtüÄŸü, pilotun fırlatma sistemi sayesinde kurtulduÄŸu bildirildi.

Rus BirleÅŸik Uçak Åžirketi basın servisinden yapılan açıklamada, Rusya’dan satışı yapılan MÄ°G-29M avcı uçağının eÄŸitim sırasında Mısır’da düÅŸtüÄŸü belirtildi.

Kazayla ilgili gereken çalışmanın yapıldığı vurgulanan açıklamada, olay yerine Rus uzmanların en kısa sürede gönderileceÄŸi ifade edildi.

Kommersant gazetesi, kazanın teknik bir nedenden ya da pilot hatasından meydana geldiği bilgisini paylaşarak, pilotun fırlatma sistemi sayesinde kurtulduğunu aktardı.

Rusya ile Mısır arasında 2014’te askeri-teknik alanında 3,5 milyar dolarlık sözleÅŸme imzalanmıştı. Rus savunma sistemleri, top sistemleri ve hafif silahlarla birlikte savaÅŸ uçağı satışına karar verilen bu anlaÅŸma ile Mısır’a nisan ayında MÄ°G-29M avcı savaÅŸ uçaklarının teslimatı gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.

Sovyetler BirliÄŸi döneminde üretilmeye baÅŸlanan MÄ°G-29, üstün manevra yetenekleri ile tanınıyor. Rus Hava Kuvvetleri'nin ana avcı gücünü oluÅŸturan MiG-29 uçakları, 6 adet nükleer bomba taşıma kapasitesine sahip.

Uçağın pilot fırlatma koltuÄŸu yere 200 metre mesafede bile çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.