Sosyal Medya

Erdoğan: Türkçe ezan zulmünü tekrar dillendirdiklerine şahit oldum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: Politika kurullarından birisinin bünyesinde, gençlerle ilgili bir alt çalışma grubu oluşturulmasını gündemimize alabiliriz.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından öne çıkanlar ÅŸöyle:

Politika kurullarından birisinin bünyesinde, gençlerle ilgili bir alt çalışma grubu oluÅŸturulmasını gündemimize alabiliriz.

Gençlerin gerisinde kalan deÄŸil, onların önünü açan, onlara rota çizen bir anlayışla çalışmalarımızı yürütmeliyiz.

Biz gençlerin hayal dünyasını yasaklarla çevrelemeyi deÄŸil alabildiÄŸine geniÅŸletmeyi hedefliyoruz.

Åžu anda 81 vilayetimizin tamamında hamdolsun üniversitelerimiz var. Åžimdi niteliÄŸi arttırmamız lazım, buna gayret etmemiz lazım.

Hepimizin ortak sorumluluÄŸu, gençlerimizin terör, ÅŸiddet, uyuÅŸturucu ve nihilizm bataklığına düÅŸmeyecekleri bir zemini hazırlamaktır.

'ANDIMIZ' KARARI

Danıştay'ın andımız kararı sonrasında gerek sosyal medyada, gerekse kimi yayın organlarında ÅŸahit olduÄŸumuz manzaralar açık söylüyorum. Bu konudaki kararlılığımızı daha da artırmıştır. Çünkü bu metin bu ülkede, ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir. Bu bir. Metne baktığın zaman içerik itibariyle bu milletin kendisini, kültür, medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metin deÄŸil. Bizim andımız Ä°stiklal Marşımızdır ve Ä°stiklal Marşımızla beraber yolumuza devam ediyoruz. Ä°stiklal Marşımızdan daha güzel, güçlü bir ant olabilir mi? Yok. Ama bunlar böyle çıkarmışlar.

Kimse TürklüÄŸünü inkar etmiyor ki? Ama Türkçülük yapmıyor. Ben Türküm ama Türkçü deÄŸilim. Böyle yaparsak dinimiz Ä°slam ile çatışırız. Ä°slam ırkçılığı reddediyor, ırkı reddetmiyor. Bu kararı kimi çevreler baskıcı ideolojilerine yakılmış bir yeÅŸil ışık gibi algıladılar. Milletimize tepeden bakan, milletimizi kömürcü makarnacı diye aÅŸağılayanlar uzun zaman sonra yeniden piyasaya çıktılar.

Gazeteci kılıklı provoktörler yıllardır biriktirdikleri kin ve nefreti kusmaya baÅŸladı. Hatta cübbelerini kiraya veren sözde hukukçuların Türkçe ezan zulmünü tekrar dillendirdiklerini ÅŸahit oldum. Ana muhalefet partisi de iyice ÅŸirazeden çıktı. Çıkmış televizyon kanallarından bir tanesinde diyor ki "O diyor Ä°stiklal Marşını bile bilmez" diyor. Bunu meydanlarda sürekli okudum. Åžimdi tekrar okumaya gidersek, der ki "bak okuttum" Çok zavallı bunlar. Hatta kendisi bir keresinde öyle bir yanlışa düÅŸtü ki, rezil etti. Åžimdi biz deÄŸerlerimiz noktasında ne Akif'i bunlarla paylaşırız, ne Ä°stiklal Marşımızı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.