Sosyal Medya

ABD Türkiye'yi İran ambargosundan muaf tutacak mı? Bakan Pekcan açıkladı...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, basın mensupları ile buluştuğu kahvaltı toplantısında konuştu.



Bakan Pekcan, Ticaret Bakanlığında ekonomi muhabirleri ile bir araya geldi. ABD'nin, Ä°ran'a yönelik yaptırımlarına iliÅŸkin soruyu yanıtlayan Pekcan, geçen yıl Türkiye'nin Ä°ran ile ticaret hacminin 10,6 milyar dolar olduÄŸunu, bu yılın 9 ayında 7,4 milyar dolar seviyesinde gerçekleÅŸtiÄŸini ifade ederek, bu rakamların geçtiÄŸimiz dönemde Ä°ran'a uygulanan ambargolardan sektörlerin de etkilendiÄŸini gösterdiÄŸini belirtti.
 
Pekcan, bunun Türkiye'nin bulunduÄŸu coÄŸrafya ile alakalı bölgesel bir sorun olduÄŸunu dile getirerek, "Biz bu coÄŸrafyadayız, Suriye, Irak, Ä°ran bizim komÅŸularımız. Biz bu gerçekle yaÅŸamak, ticaretimizi sürdürmek zorundayız." ifadelerini kullandı.
 
Uluslararası platformda BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) kararlarının Türkiye'yi baÄŸladığına iÅŸaret ederek, "ABD'nin enerji konusunda Türkiye'yi muaf tutmasını bekliyoruz. Bizim Ä°ran ile zaten bir enerji anlaÅŸmamız var, almasak da ödeyeceÄŸimiz, vazgeçemeyeceÄŸimiz bir durumdayız. Bizim doÄŸalgaz rezervimiz de olmadığına göre, kışın da halkımızı koruyup kollamak durumdayız. Ama ilk gelen haberler Türkiye'nin muaf 8 ülkeden birisi olacağı yönünde. Biz böyle olmasını bekliyoruz. Pazartesi hep beraber öÄŸreneceÄŸiz." diye konuÅŸtu.
 
Pekcan, ABD'nin yaptırım kararının kapsamının pazartesi günü net olarak görüleceÄŸini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.