Sosyal Medya

Güncel

Destici’den TBMM’ye ‘özel güvenlik görevlileri’ için kanun teklifi

BBP lideri Destici, özel güvenlik görevlilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi adına, şehitlik ve gazilik hakkı verilmesi, fiili hizmet süresi zammı ve taltif verilmesi gibi hakların yer aldığı 6 maddelik teklifi bugün TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını bildirdi.



BBP Genel BaÅŸkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediÄŸi basın toplantısında, özel güvenlik görevlilerinin, günümüzde toplumsal hayatın her alanında ve özellikle stratejik noktalarda görev yaptığını söyledi.
 
Özel güvenlik görevlilerinin sayısının polisten fazla olduÄŸunu, yetkileri göz önüne alındığında kamu hizmeti yaptıklarını belirten Destici, özel güvenlik görevlilerinin özlük haklarının iyileÅŸtirici düzeye getirilmesi talebinin doÄŸal olduÄŸunu ifade etti.
 
ÖZEL GÜVENLÄ°K GÖREVLÄ°LERÄ° Ä°ÇÄ°N 6 MADDELÄ°K TEKLÄ°F
Destici, "696 sayılı KHK'nın 127. maddesi hükmünce özel güvenlik görevlilerinin, asıl iÅŸverenin faaliyette bulunduÄŸu iÅŸ koluna tescil edileceÄŸi belirtilmiÅŸtir. Kanuna aykırı bazı uygulamalar söz konusudur. Özel güvenlik görevlilerimiz çok özel bir iÅŸ yapmaktadır. Bu insanların kendi iÅŸ koluna kayıtlı olarak çalışmaları elzemdir. Dolayısıyla kararname ile kanun arasındaki çeliÅŸkilerin ortadan kaldırılması gerekiyor" diye konuÅŸtu.
 
Özel güvenlik sektörünün geliÅŸiminde sürdürülebilirliÄŸin ve dünya güvenlik sektöründe yaÅŸanan deÄŸiÅŸime uyum saÄŸlanmasının önemine deÄŸinen Destici, özel güvenlik görevlilerinin özlük haklarının iyileÅŸtirilmesi adına, özel güvenlik görevlilerine ÅŸehitlik ve gazilik hakkı verilmesi, fiili hizmet süresi zammı ve taltif verilmesi gibi hakların yer aldığı 6 maddelik teklifi bugün TBMM BaÅŸkanlığı'na sunacaklarını bildirdi.
 
Destici, BBP olarak kamu vicdanının sesi olmaya devam edeceklerini de vurguladı.
 
"GÖNÜL Ä°TTÄ°FAKININ KAPISI AÇIK KALMALI"
Mustafa Destici, yerel seçimlere yönelik parti organları ile gerçekleÅŸtirdikleri toplantıda belli kararlar aldıklarını bildirdi. Bunlardan ilkinin BBP olarak seçimlere kendi ad ve amblemleri ile katılmak olduÄŸunu belirten Destici, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Burada bazı hassasiyetlerimiz var. Özellikle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinde PKK'nın etkili olduÄŸu seçim çevrelerinde PKK'nın karşısında kazanmaya yakın kim varsa BBP'nin desteÄŸi ona olacaktır. Bizim bu konuda özel bir hassasiyetimiz vardır. Bizim önde olduÄŸumuz yerlerde ise bize destek verilmesini bekleyeceÄŸiz. Cumhur Ä°ttifakı'nın devam etmesinin ülkemiz için faydalı olacağı noktalarda BBP üzerine düÅŸeni yapacaktır. Devletimizin varlığı noktasında bu hususu önemli görüyoruz. Partiler resmi olarak açıklama yapmasalar bile seçmenin sandıkta bu ittifakı gerçekleÅŸtireceÄŸini düÅŸünüyorum. Benim gönlüm ittifakın yerelde de devam etmesi yönündedir. Olmuyorsa da araya girecek bir takım nifaklara müsaade etmeden en azından o gönül ittifakının kapısı açık kalmalı."
 
KARÅžIMIZDA SADECE PKK YOK
Mustafa Destici, geçen hafta Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde iki MehmetçiÄŸin hiç arzu edilmeyen ÅŸekilde ÅŸehadet ÅŸerbeti içtiÄŸini, bu hususta bir ihmal var ise gereÄŸinin yapılacağından kuÅŸkularının olmadığını söyledi.
 
Konunun siyaset malzemesi yapılmasının son derece yanlış olduÄŸunu anlatan Destici, terörle mücadeleyi zaafa uÄŸratacak her türlü söz ve beyandan uzak durulması gerektiÄŸini vurguladı. Destici, "Karşımızda sadece hain PKK ve onun içerideki uzantıları deÄŸil, onu elinde maÅŸa gibi tutan emperyalistler ve siyonistler var. ABD var, Ä°srail var, Batı var. Dolayısıyla biz PKK ile mücadele ederken ABD ile Ä°srail ile Batı ile savaşıyoruz. Onun için BBP olarak bu konuda hassasız" ifadelerini kullandı.
 
HAVALÄ°MANI AÇIKLAMASI
Destici, Ä°stanbul Havalimanı'nın Türkiye ve dünyaya hayırlı olmasını temenni ederek, emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkürlerini de iletti.
 
Mustafa Destici, döviz kurlarındaki gerilemeye karşı temel gıda ve tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınmasını beklediklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.