Sosyal Medya

Güncel

Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli resmen göreve başladı

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, Hollanda Kralı Willem-Alexander'a güven mektubunu sunmasının ardından resmen göreve başladı.



Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Åžaban DiÅŸli, Hollanda Kralı Willem-Alexander'a güven mektubu sundu. Lahey kentindeki Noordeinde Sarayı'nda Kral Alexander tarafından kabul edilen Büyükelçi DiÅŸli, güven mektubunu sunmasının ardından resmen göreve baÅŸladı.
 
 
Hollanda Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet te, geçen hafta BaÅŸkan Recep Tayyip ErdoÄŸan'a güven mektubu sunarak göreve baÅŸlamıştı.
 
HOLLANDA Ä°LE Ä°LÄ°ÅžKÄ°LER
24 Haziran seçimleri öncesinde yaÅŸanan olaylar ve Hollanda polisinin Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik zorba eylemleri nedeniyle askıya alınan iliÅŸkiler, 7 Eylül'de DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ve Hollanda DışiÅŸleri Bakanı Stef Blok'un görüÅŸmesiyle yumuÅŸama sürecine girmiÅŸti. Kritik görüÅŸmenin ardından iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesi büyükelçilerin karşılıklı atanacağı duyurulmuÅŸtu. Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi olarak Åžaban DiÅŸli atanmıştı. Hollanda da Ankara Büyükelçisi olarak Marjanne de Kwaasteniet'i atamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.