Sosyal Medya

Kabine revizyonu geliyor...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre yeniden yapılanan hükümette "kabine revizyonu" yapılacağı iddia ediliyor.



Ankara kulislerinde, bir süredir yeni sistemin daha iÅŸler hale getirilmesi için ne yapılması gerektiÄŸi konuÅŸuluyor. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığına göre, bakanlıkların birleÅŸtirilmesi ve bazı kurumların baÄŸlı olduÄŸu bakanlıkların deÄŸiÅŸtirilmesinin ardından, verimlilikle ilgili sorunlar yaÅŸanmaya baÅŸlandı. Dört ayda bakanlıkların büyüklüklerinin tek bakan tarafından yürütülmesinin güçlüÄŸü görüldü. Bazı bakanların, bakanlıkların bir tek yönüne yoÄŸunlaÅŸtığı, diÄŸer alanlarla ilgili kararların geciktiÄŸi konuÅŸulmaya baÅŸlandı.

YENÄ°DEN BÖLÜNME

Bu geliÅŸmelerin ardından Ankara kulislerinde, özellikle birleÅŸtirilince çok büyük yapıya dönüÅŸen, karar alma mekanizmalarında sıkıntı yaÅŸanan bakanlıkların yeniden bölüneceÄŸi konuÅŸuluyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ayrılacağı konuÅŸulurken Ticaret ve Gümrük’ün ayrı yapılara dönüÅŸtürülebileceÄŸi öne sürülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda da turizm ile ilgili çalışmaların baÅŸarıyla yürütülmesine karşın kültürün gölgede kaldığı ifade ediliyor. Hem kabinenin yapısında, hem de kabinede yer alacak isimlerde revizyona gidilebileceÄŸini iddia edenler, bakanlık sayısının 16’dan 19’a çıkarılabileceÄŸini, bazı bakanların deÄŸiÅŸtirileceÄŸini, bunun da Ocak ayında veya yerel seçimlerden sonra yapılacağını dile getiriyorlar.

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan da daha önce parti toplantısında, sistemden kaynaklanan sorunlarla ilgili eleÅŸtirilerini dile getirmiÅŸ ve bazı kurumların yanlış bakanlıklara baÄŸlandığı saptaması yapmıştı. ErdoÄŸan, “Åžimdi piyasalardaki fiyat denetimlerini Ä°çiÅŸleri Bakanlığı yapmalıydı, zabıtalarla birlikte. Çünkü onların hem güçleri var hem de denetimden sonuç alabilecek caydırıcı imajı var. Ticaret Bakanlığı’na verilmiÅŸ bu denetimler ama nasıl yapsın. Bunu yapacak elemanı bile yoktur. Bu doÄŸru olmamış” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.