Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan Pakistan'a 3 milyar dolar borç verecek

Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan mutabakat zaptına göre Suudi yönetimi, Pakistan'a 3 milyar dolar borç verecek.



Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan mutabakat zaptına göre Suudi yönetimi, Pakistan'a 3 milyar dolar borç verecek.

Ä°ktidar partisi Pakistan Adalet Hareketinin (PTI) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Çöldeki Davos" toplantıları için Suudi Arabistan'da bulunan Pakistan BaÅŸbakanı Ä°mran Han ile Suudi yetkililer arasında mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.

Mutabakata göre Suudi yönetimi, Pakistan'a 3 milyar dolar borç verecek.

Paylaşımda, "Suudi Arabistan'ın, Pakistan'ın ödemeler dengesine destek vermek için bir yıl süreyle 3 milyar dolarlık destek vermesine karar verildi. Bu desteÄŸin yanında Suudi Arabistan'dan ödemesi bir yıl ertelemeli 3 milyar dolarlık petrol satışı yapılacak." ifadeleri yer aldı.

Pakistan medyasında yer alan bilgilere göre bir yıl ertelemeli petrol satışı 3 yıl boyunca yürürlükte kalacak ve 3 yıl sonra yeniden gözden geçirilecek.

Mutabakatta, Suudi Arabistan'ın, Pakistan'da petrol rafinerisi yatırımında bulunacağı ve Pakistan'ın Belucistan eyaletinde madenlerin çıkarılması için çalışmalar yapacağı kaydedildi.

Pakistan BaÅŸbakanı Han, aÄŸustos ayında hükümeti kurduktan sonra, ülkenin yaklaÅŸan borçlarını ödeyebilmek için borç almak zorunda olduÄŸunu belirtmiÅŸ, bunun için de IMF dahil tüm dost ülkelerle görüÅŸüleceÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.