Sosyal Medya

Güncel

2 ülkeden Suudi Arabistan'a destek

Moritanya ve Kuveyt'ten, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud tarafından alınan kararlara destek açıklamaları geldi. Moritanya Dışişleri Bakanlığı Kral Selman'ı verdiği kararlardan dolayı takdir ederken, Kuveyt ise memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.



Kuveyt Dışişleri Bakanlığı Kral Selman'ın aldığı kararları memnuniyetle karşıladığını, bunun Suudi Arabistan'ın hukuka olan saygısını yansıttığını bildirdi.
 
Moritanya DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Kaşıkçı olayında ÅŸeffaf soruÅŸturma ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için Suudi Arabistan Kralı Selman tarafından alınan kararlar takdir edildi.
 
'SUUDÄ° ARABÄ°STAN'IN YARGISINA Ä°NANIYORUZ'
NovakÅŸot yönetiminin, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması, suça karışanların yargılanması için Suudi Arabistan'ın yargısına, gücüne ve iradesine inandığı vurgulandı.
 
Arap BirliÄŸi, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı, Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi, Arap Parlamentosu, Umman, Ürdün, Mısır, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Filistin, Yemen ve Cibuti Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından aldığı kararlarla ilgili Suudi Arabistan'a destek açıklaması yapmıştı.
 
Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaÅŸanan arbede sonucunda öldüÄŸünü" açıklamıştı.
 
Ülkenin resmi ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan BaÅŸsavcılığının yürüttüÄŸü soruÅŸturma neticesinde Cemal Kaşıkçı'nın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna geldiÄŸi sırada burada bulunan baÅŸka Suudi vatandaÅŸlarla tartışmaya baÅŸladığı, tartışmanın arbedeye dönüÅŸtüÄŸü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiÄŸi iddia edilmiÅŸti.
 
Kral Selman bu olayın ardından yüksek rütbeli 5 yetkiliyi görevden almış ve Suudi Arabistan Genel Ä°stihbarat BaÅŸkanlığının yeniden yapılandırılması için Veliaht Prens Muhammed bin Selman baÅŸkanlığında bakanlık komitesi kurulması talimatı vermiÅŸti.
 
Konuya iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında 18 Suudi Arabistan vatandaşı da gözaltına almıştı.
 
RÄ°YAD/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.