Sosyal Medya

Güncel

Bir İlk: 29 Ekim resepsiyonu Yeni Havalimanı'nda yapılacak

Yeni İstanbul Havaalanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda dünya liderlerinin katıldığı dev bir törenle açılacak. Her yıl Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun da bu yıl İstanbul'da Yeni Havalimanı’nda yapılması planlandığı bildirildi.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ErdoÄŸan ile birlikte devlet erkanı sabah saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret edecek. ErdoÄŸan, daha sonra CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde tebrikleri kabul edecek. ErdoÄŸan’ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde verdiÄŸi resepsiyonun bu yıl ilk kez farklı bir adresi olacak. ErdoÄŸan ve eÅŸi Emine ErdoÄŸan tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verilecek resepsiyon Dolmabahçe'de veya Yeni Ä°stanbul Havaalanı'nda yapılacak. Yeni havalimanın açılışına ve resepsiyona çok sayıda devlet ve hükümet baÅŸkanları ile yabancı misyon ÅŸefleri de katılacak. Katılımın yoÄŸun olması beklenirken bu isimlerin Ankara'ya ulaÅŸtırılmasının lojistik zorluÄŸu nedeniyle de resepsiyona dair böyle bir planlamanın CumhurbaÅŸkanlığı tarafından yapıldığı öÄŸrenildi.

Resepsiyona; siyaset dünyasının yanı sıra iÅŸ, sanat, spor ve medya dünyasından isimler de davet edilecek. Åžehit yakınları ve gazilerin de davetli olduÄŸu resepsiyona, özellikle son dönemlerde örnek davranışlara imza atan vatandaÅŸlar da çağırılacak.

Kaynak: Milliyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.