Sosyal Medya

Güncel

Trump: İklim değişikliğiyle mücadele edeceğim diye trilyonlar kaybedemem

ABD Başkanı Trump, iklim değişikliğiyle mücadele yüzünden trilyonlarca dolarlık kayba uğramaya hazır olmadığını söyledi.



ABD BaÅŸkanı Trump, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸiyle mücadele yüzünden trilyonlarca dolarlık kayba uÄŸramaya hazır olmadığını söyledi.
 
CBS'in 60 Dakika programına röportaj veren Trump, seçim kampanyası döneminde küresel ısınmanın bir sahtekarlık olduÄŸunu iddia ederken artık buna inanmadığını belirtti.
 
Ancak dünyada ısının yükselmesinin sorumlusunun insan olduÄŸu konusunda ÅŸüpheleri bulunduÄŸunu dile getiren Trump, küresel ısınmanın geri döndürülebileceÄŸini dile getirdi.
 
BÄ°LÄ°M Ä°NSANLARINA 'SÄ°YASÄ° GÜNDEM' SUÇLAMASI
 
'Küresel ısınma üzerinde çalışan bilim insanlarının kocaman siyasi bir gündemi olduÄŸu' suçlamasında bulunan ABD BaÅŸkanı, ÅŸu ÅŸekilde konuÅŸtu:
 
"Bence bir ÅŸeyler oluyor. Bir ÅŸey deÄŸiÅŸiyor ve tekrar deÄŸiÅŸip geriye dönecek. Düzmece olduÄŸunu sanmıyorum, bir fark olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Ama insan faaliyetlerinin sonucu olup olmadığını bilmiyorum. Bunu söyleyeceÄŸim. Trilyonlarca ve trilyonlarca dolar vermek istemiyorum. Milyonlarca ve milyonlarca istihdam kaybetmek istemiyorum. Dezavantajlı konuma düÅŸmak istemiyorum."
 
ABD'DE ÇEVRE KORUMAYI Ä°PTAL ETTÄ°, KÜRESEL ANLAÅžMAYI TERK ETTÄ°
 
Barack Obama'nın çevre koruma ve küresel ısınmayla mücadele adına bütün düzenlemelerini iptal ettiren Trump, Kasım 2012'de attığı bir tweette, küresel ısınmanın, Çinliler tarafından Çinliler lehine Amerikan üretimini rekabet dışı bırakmak için uydurulduÄŸunu savunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.