Sosyal Medya

Dilipak'ı hint keneviri açıklamalarından ötürü Adnan Oktarcılar dava etmiş

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'a, Adnan Oktarcıların şikayetiyle uyuşturucu kullanımını övmekten soruşturma açıldı. Akit TV'de katıldığı programda kenevir ekiminin yasaklanmasını eleştiren ve kenevir gerçeklerini anlatan Dilipak'ı, Küçükçekmece Savcılığı ifadeye çağırdı. Dilipak, soruşturmada savunma için süre istediğini, bir daha böyle soruşturmaların açılmaması için kapsamlı bir ifade hazırladığını söyledi.



Dilipak, ABD'nin kenevir ekimini yasaklayarak, ilaç sektöründe kullanılan kenevirden Türkiye'yi mahrum bıraktığını anlatmıştı. "Tütün, Hint kenevirinden biyolojik anlamda daha fazla bağımlılık yapıyor ve daha zararlı biliyor musunuz?.. Alkol de öyle" diyen Dilipak, "Kenevirle sabun da üretebilirsiniz, ÅŸampuan da, deterjan da. Kenevirden üretilen bu ürünler ve kozmetikler tabiata zarar vermez ve suları kirletmezler. Keneviri biyoyakıt olarak da kullanabilirsiniz" ifadeleriyle kenevirin sanılanın aksine faydalı bir madde olduÄŸunu söylemiÅŸti. ErdoÄŸan'a da çaÄŸrı yapan Dilipak, "ABD’ye karşı alkoloid zaferini Erbakan kazandı. Kenevir savaşını da ErdoÄŸan kazanabilir" ifadelerini kullanmıştı.

BENÄ°M YAPACAÄžIM ÇALIÅžMA EMSAL OLUÅžTURSUN

Bu görüÅŸlerini Akit TV'de de anlatan Dilipak'a Adnan Oktarcılar suç duyurusunda bulundu. Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatırken, Odatv'nin ulaÅŸtığı Dilipak ÅŸunları söyledi: "Bu konu hassas bir konu. Bir ÅŸey çıkmaz ondan ama kapsamlı bir ifade hazırlayacağım. Avukatım 'gelmene gerek yok' dedi ancak ben 'gidip kendim ifade vermek istiyorum' dedim. Bunun ÅŸunun için yapıyorum, olayı doÄŸru anlatalım ki benzer ÅŸekilde yarın Anadolu'da bu iÅŸin farkında olmayan bir sürü insan var, savcı var, polis var. Benim yapacağım çalışma bir emsal oluÅŸtursun. Benzer sorunla karşılaÅŸanlar da kullanabilsin. Bunun için mehir istedim, 10-15 gün çalışıp bir dosya oluÅŸturacağım, savcılığa gidip ifade vereceÄŸim.  Benim katlanmak zorunda olduÄŸum güçlükler bir baÅŸkası için baht kaynağı olsun."

İşte Dilipak'ın soruşturmaya neden olan ifadeleri:

"Esrar! Sırlar demek. Bana kalırsa esrar uyuÅŸturucu kataloÄŸunda yer almalı, tıpkı GAT gibi.. Bakın GAT esrardan daha hafif bir uyuÅŸturucu. GAT kullanan biri bisiklete biner gider.. Ama GAT kontrolden çıkınca Yemen’i bitirdi. UyuÅŸturucu kullanımı bugün % 80’ler seviyesinde. Ä°mam bile GAT kullanmaya baÅŸladı. GAT’tan esrara, esrardan eroine geçmek mümkün. Bu arada bunun tersi de mümkün. Bana kalırsa sigara/tütün, “ot” dedikleri enfiye, tütünün baÅŸka kullanım türevi olan nargile de aynı kategoride deÄŸerlendirilmeli.

Aslında şeker de zehir! En tatlı zehir şeker olmalı. Şeker sigaradan daha az zararlı değil!

Bu iÅŸin suyu çıktı. Tiner de uyuÅŸturucu, bir takım solventler de. Bali denen yapıştırıcı buna basit bir örnek.

Endüstride hemen her sektörde solvent kullanılır. Solventler, içerdikleri kimyasal maddelerin özelliklerine göre “tehlikeli madde” ve kullanım sonucunda da “tehlikeli atık” olma özelliÄŸi gösterirler. Artık, kullanım ÅŸekline dayalı olarak ayrıca “UyuÅŸturucu madde” olarak da tanımlanması gerekir. Etkilenmesi açısından boya, vernik, cila imalatı, metal parlatma, mürekkep üretiminde bir tür çözücü, kimyasal maddeleri, tekstil, kırtasiye, printer boyaları, yapıştırıcıları, uhuları, balileri, veya pantolondaki çamuru, tavadaki yağı çözen; yani bunları oluÅŸturan moleküller arasındaki baÄŸları koparıp kendi moleküllerine tutturan sıvılar için kullanılan solvent dediÄŸimiz ÅŸey de tahriÅŸ yapan, yanan, yakan bir madde olması yanında uyuÅŸturucu etkisi gösteren bir kimyasal. Peki solventi yasaklamayı düÅŸünüyor muyuz?

Yani, demem o ki, madem solventi yasaklamıyorsunuz, o zaman keneviri niye yasaklıyorsunuz.. Bıçağın da kötü kullanımı tehlikelidir. Ama bıçağı yasaklamıyoruz. Hint kenevirini niye yasaklıyoruz o zaman.

“Hint keneviri”ni de tıpkı afyon ekimi gibi kontrollü bir ÅŸekilde yapamaz mıyız?..

Kontrol dışı ekim ve kullanım mutlaka olacaktır. Ama hukuki yaptırım ve maliyet, kimyasal/sentetik uyuÅŸturuculardan daha az ceza ve maliyetle bulunabilirse, en azından çocuklarımız için ölümcül, geri dönüÅŸü ve telafisi çok daha zor bir beladan daha az bir riskle kurtulabiliriz.

TBMM’deki, Ä°KTÄ°DAR’daki kardeÅŸlerimiz, NARKOTÄ°K’çi kardeÅŸlerimizin bu konuyu bu çerçevede yeniden düÅŸünmesi gerekir.

Bu arada; esrarın biyolojik bağımlılıktan daha çok psikolojik bir bağımlılık yaptığını, bağımlılıktan kurtulmak konusunda, diÄŸer eroin ve sentetik uyuÅŸturuculara göre daha kolay olduÄŸunu da hatırlatalım. Esrar kullanıcılarının çevresine karşı kriminal riski daha düÅŸük olup, bütün zararı, daha çok kendisinedir.

Peki, bu Hint keneviri nedir? Bakın Hint keneviri, ÅŸeker hastalığının tedavisi için ilaçtır aynı zamanda. Göz tansiyonu, artrit, romatizma, kalp, epilepsi, astım, mide, uyku bozukluÄŸu, psikolojik rahatsızlıklar, omurga rahatsızlıkları, ÅŸeker, kanser gibi 250 kadar hastalıkta Hint kenevirinin etken maddesi THC kullanılıyor. Kemoterapinin yan etkilerinden kurtulmak için de kenevir bir imkân sunuyor.

Ä°ÅŸin içinde ilaç firmaları, gıda firmaları, enerji firmaları da var, yasak lobisi olarak. Rothschildler de var, Dupont da, Rockefeller de..

Tütün, Hint kenevirinden biyolojik anlamda daha fazla bağımlılık yapıyor ve daha zararlı biliyor musunuz?.. Alkol de öyle..

1 dönümlük kenevir tarlası, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. Bir dönüm kenevirden, dört dönüm aÄŸaca eÅŸ kâğıt çıkar. DüÅŸünün, bir aÄŸaç 20-50 yılda yetiÅŸirken kenevir dört ayda yetiÅŸir. Yılda 3 mahsul alabilirsiniz. AÄŸaç 3 kez kâğıda dönüÅŸtürülebilirken, kenevir 8 kez dönüÅŸtürülebiliyor.

Tohumunun besin deÄŸeri, insan ve büyükbaÅŸ, küçükbaÅŸ, kümes ve kanatlı hayvanlar için idealdir ve protein deÄŸeri ise çok yüksektir. Ä°çindeki iki yaÄŸ asidi doÄŸada baÅŸka hiçbir yerde yoktur ve kolesterol dostudur. Omega 3-6-9 yaÄŸlarını taşır.

Bakın, plastikten elde edilen ürünlerin tümü, daha saÄŸlıkla ve kolaylıkla kenevirden üretilebilirler. Petrol türevlerin çevre ve saÄŸlığa zararından da korunmuÅŸ oluruz.Kenevir plastiÄŸi çok kolayca doÄŸaya dönüÅŸebiliyor. Petro-kimya ürünü plastik ise doÄŸada uzun süre kalıyor. Keneviri yapı izolasyonunda da kullanabilirsiniz, kompozit ürün olarak da, kenevir bazlı asfaltlar asırlarca bozulmadan kalabilirler. Binaların yalıtımında kullanıldığında son derece dayanıklı, ucuz, esnek ve zararsızdır. Boya ve vernik üretiminde olaÄŸanüstü ucuz ve verimlidir, dayanıklılık etkileri vardır.

Kenevirle sabun da üretebilirsiniz, ÅŸampuan da, deterjan da. Kenevirden üretilen bu ürünler ve kozmetikler tabiata zarar vermez ve suları kirletmezler.

Keneviri biyoyakıt olarak da kullanabilirsiniz.

Keneviri uyuÅŸturucuya geçiÅŸ için kullananlarda olduÄŸu gibi, eroin ve kokainden geri dönüÅŸ içi kullanmak da mümkün. Kimyasal uyuÅŸturucu bağımlılarının geri dönüÅŸü için de kenevir bir ara çözüm olabilir. Kenevirin AIDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyoterapi etkilerini azalttığı ve radyasyon temizlemede faydalı olduÄŸu artık biliniyor.

Bakın, 250 endüstriyel ana maddeden üretilen 2500’e yakın nihai üründe, doÄŸrudan ya da dolaylı olarak kenevir ürünlerinin kullanılması mümkün. Tekstilden gıdaya, ilaçtan kozmetiÄŸe, petrokimya ürünlerinden inÅŸaat sektörüne kadar, zırh üretiminden kompozit ürünlere kadar her yerde ve her alanda kenevir kullanmak mümkün. 

ABD’ye karşı alkoloid zaferini Erbakan kazandı. Kenevir savaşını da ErdoÄŸan kazanabilir. Bugün Afyon Bolvadin Alkoloid Fabrikası Türkiye’nin ilk en büyük 1000 firması içinde bulunuyor ve her yıl ülkemize, tarım sektörü üzerinden ve ilaç sektörü üzerinden yüz milyonlarca dolar kazandırıyor.

 

Bu arada, bize kenevir tarımını yasaklatan ABD’yi niye mahkemeye vermiyoruz. Yıllardır, on milyarlarca dolar kaybettik ve dışarıya fatura ödedik, çevreye zarar verdik. ABD’nin bunu tazmin etmesi gerekmez mi?!"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.