Sosyal Medya

Güncel

Bernie Sanders'tan Kaşıkçı tepkisi: İlişkileri gözden geçirme zamanı

ABD Kongresinde Demokratların önemli isimlerinden olan Vermont Senatörü Bernie Sanders, "Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğunu bulmak ve failleri sorumlu tutmak, savunma şirketlerinin karlarından daha önemlidir. ABD-Suudi ilişkilerini yeniden gözden geçirmemizin zamanı çoktan geçiyor" açıklamasını yaptı.



Bernie Sanders, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul'daki baÅŸkonsolosluÄŸuna girdikten sonra ortadan kaybolmasına iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulundu.
 
Sanders, bazı Amerikan savunma ÅŸirketlerinin, ABD'nin Suudi Arabistan'a yapacağı silah satışlarının Kaşıkçı olayından etkilenmesinden endiÅŸe ettiklerini açıklamalarına tepki gösterdi.
 
'Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ° GÖZDEN GEÇÄ°RMELÄ°'
 
"Cemal Kaşıkçı'ya ne olduÄŸunu bulmak ve failleri sorumlu tutmak, savunma ÅŸirketlerinin karlarından daha önemlidir." ifadesini kullanan Sanders, paylaşımında, "ABD-Suudi iliÅŸkilerini yeniden gözden geçirmemizin ve gerçekten (bu iliÅŸkinin) çıkarlarımızı ve deÄŸerlerimizi daha da ileri götürüp götürmediÄŸini sormanın zamanı çoktan geçiyor." yorumunu yaptı.
 
NE OLMUÅžTU?
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump, önceki günkü açıklamasında, ABD'nin Suudi Arabistan'a yapacağı 110 milyar dolarlık silah satışının Kaşıkçı olayından etkilenmesini istemediÄŸini belirtmiÅŸ, ABD'li savunma ÅŸirketleri de bu açıklamayı desteklemiÅŸti.
 
Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında OrtadoÄŸu ile ilgili haberleriyle tanınan Kaşıkçı'dan, 2 Ekim'de resmi iÅŸlemler için Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna girdikten sonra haber alınamamıştı.
 
Olayla ilgili duyduklarını "çok kötü" ÅŸeklinde nitelendiren Trump, son açıklamasında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile telefonda Kaşıkçı konusunu konuÅŸacağını ifade etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.