Sosyal Medya

CHP'nin İstanbul adayı hakkında önemli açıklama: Bu akşam sürprizimiz olacak

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 2019 Mart'ta yapılması planlanan yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en doğru isim üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Bugün akşam İstanbullulara bir sürprizimiz olacak. Bir video ile nasıl bir aday olması gerektiğini anlatacağız. Adayımız, bugün anlaşılır" dedi.



Best FM'de bir programa konuk olan KaftancıoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu; "Ä°stanbul’da ön seçim olmayacak. Ä°stanbul’u kim yönetebilir, en doÄŸru isim nasıl bulunur; bunun çalışmasını yapmaktayız. Aday profilimizi çıkarmak için çalıştık” derken; 'Bugün akÅŸam Ä°stanbullulara bir sürprizimiz olacak. Bir video ile nasıl bir aday olması gerektiÄŸini anlatacağız. Adayımız, bugün anlaşılır. Biz akÅŸam, Ä°stanbul için seçim startımızı veriyoruz' dedi.

'KAZANMASSAK Ä°STÄ°FA EDERÄ°M'

Ä°ddialı olduÄŸunu her sözünde vurgulan KaftancıoÄŸlu, açıklamalarına ÅŸöyle devam etti; ''Ä°stanbul’u mutlaka kazanacağız. Bu konuda gerçekten çok iddialıyım. Mevcut yönetim anlayışından Ä°stanbul’u kurtaracağız. EÄŸer bu seçimi kaybedersek, ben, benden daha iyi yapan birine bu görevi bırakırım. Ancak kazanacağımızı biliyorum. Elbette yenilgiyi de istifayı da düÅŸünürüm.'' dedi.

ADAYLIÄžINI AÇIKLAYAN VEKÄ°LLERÄ° ELEÅžTÄ°RDÄ°

CHP'de Haziran genel seçimlerinde milletvekili seçilen bazı partililerin belediye baÅŸkanlığına adaylığını koymasını eleÅŸtiren KaftancıoÄŸlu, “CHP’de herkes, her göreve kendisini layık görebilir. Aday adayı olabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Ancak parti kendisine bir görev verdiÄŸinde, mutlaka bunu yerine getirmelidir. Ancak benim ÅŸahsi görüÅŸüm; Milletvekillerinin aday olmaması yönündedir. Ä°stanbul’da baÅŸta olmak üzere, vekillerin, Belediye BaÅŸkanlığına adaylıklarını doÄŸru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

"Ä°TTÄ°FAKLAR OLACAK"

KaftancıoÄŸlu, yerel seçimlerde ittifak konusuna da deÄŸindi. KaftancıoÄŸlu halk tabanında doÄŸal bir ittifak olduÄŸunu ÅŸöyle iddia etti; “Ä°ttifak konusunda zaten, halk ile ittifak var. Tabanda bizim Saadetliler, HDP’liler, Ä°YÄ° Partililer hatta daha önce AKP’ye oy vermiÅŸ, ancak ÅŸimdi oy veremeyecek herkesle ittifakımız var. Ancak çıkıp da, biz ÅŸu parti ile ÅŸöyle veya böyle bir ittifak yapıyoruz demiyoruz. Buna ihtiyacımız yok ancak taban da zaten doÄŸal bir ittifak vardır”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.