Sosyal Medya

Güncel

Kremlin kiliselerin bölünmesine karşı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya yönetiminin Ortodoks dünyasını parçalayacak her adıma karşı çıktıklarını açıkladı.



Ortodoks Kilisesi Meclisi'nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne bağımsızlık verilmesi yönünde karar vermesi halinde Kremlin yönetiminin nasıl bir tepki vereceÄŸi sorulan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rus Ortodoks Kilisesi'nin bu konudaki tutumunu biliyorsunuz. Elbette Ortodoks dünyasında derin bir bölünmeye yol açacak adımların atılmasını istemeyiz" ifadelerini kullandı.

RUS ORTODOKS KÄ°LÄ°SESÄ°'NDEN AYAKLANMA UYARISI

Bu arada Rusya Ortodoks Kilisesi Dış Ä°liÅŸkiler Dairesi BaÅŸkanı Metropolit Hilarion da Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin ayrılması yönünde karar verilmesi halinde insanların sokaÄŸa çıkarak tepki göstereceklerini açıkladı.

Kazakistan'daki bir dini kongrede karar alıcılara uyarıda bulunan Hilarion, "Elbette insanlar sokaÄŸa çıkacak ve kutsal makamları protesto edecek" dedi.

GÖZLER FENER RUM PATRÄ°KHANESÄ°’NDE

Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin Moskova'daki Rus Ortodoks Kilisesi'nden ayrılma yolundaki talebine İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nin bu hafta kesin yanıt vereceği tahmin ediliyor.

Ukrayna'da bazı din adamları, Moskova kiliselerine karşılık, Kiev Patrikhanesi, Ukrayna Ortodoks Kilisesi ve Ukrayna Bağımsız (Otosefal) Ortodoks Kilisesi'ni kurduklarını açıklamışlardı.

Ancak Ortodoksluk mezhebinde bu yapılanmanın geçerli olabilmesi için bu kiliselerin, Fener Rum Patrikhanesi ya da diÄŸer patrikhanelerin yarısı tarafından kabul edilmesi gerekiyor.

Moskova Patrikhanesi, Kiev Kilisesi'nin bağımsızlık talebi konusunda Fener Rum Patrikhanesi'nin Kiev'e iki temsilci göndermesi üzerine sert bir açıklama yaparak Ä°stanbul'daki kilise ile iliÅŸkilerini dondurma kararı almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.