Sosyal Medya

Trump’tan çok sert ‘Kaşıkçı’ açıklaması… ‘Bunu yapmak zorundayım’

ABD Başkanı Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı meselesi ile yakından ilgilendiklerini söyleyip, 'Orada müfettişlerimiz var olaya dahil oldular, gazeteciye ne olduğunu öğrenmek zorundayım'dedi. Diplomatik kaynaklar ise, 'Kaşıkçı olayıyla ilgili ABD tarafının müfettiş görevlendirdiği bilgisi doğru değil' dedi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'tan, Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında bir önemli açıklama daha yaptı.

"NELER OLDUÄžUNU ÖÄžRENMEK ZORUNDAYIM"

Fox News'te açıklamalarda bulunan Trump, mesele ile yakından ilgilendiklerini söyleyip, "Orada müfettiÅŸlerimiz var, olaya dahil oldular, gazeteciye ne olduÄŸunu öÄŸrenmek zorundayım" dedi.

TRUMP AÇIKLAMALARINI SERTLEÅžTÄ°RDÄ°

Konu ile alakalı ses tonunu yükselten ABD BaÅŸkanı, "Bu konuda çok sertiz. Orada müfettiÅŸlerimiz var ve Türkiye ile birlikte çalışıyoruz, açıkçası Suudi Arabistan'la da birlikte çalışıyoruz. Neler olup bittiÄŸini ortaya çıkarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AA: ABD MÜFETTÄ°Åž ATAMADI

Anadolu ajansının (AA) diplomatik kaynaklardan aktardığına göre, "Kaşıkçı olayıyla ilgili ABD tarafının müfettiÅŸ görevlendirdiÄŸi bilgisi doÄŸru deÄŸil" denildi.

DÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNMUÅžTU

Trump dün de düzenlediÄŸi basın toplantısında, Suudi Arabistan yetkilileri ile konuÅŸtuÄŸunu ve yaÅŸananların son derece kötü bir durum olduÄŸunu belirterek, "Bu olayın derinlemesine araÅŸtırılmasını istiyorum" demiÅŸti.

Türkiye ile iletiÅŸimde olduklarını söyleyen ABD BaÅŸkanı, "Suudi yetkililerle görüÅŸtüm, bu son derece kötü bir durum. Suudi Hükümeti'nden sorularımıza yanıt bekliyoruz. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması derinlemesine araÅŸtırılmalı. Türkiye ile yakın iÅŸbirliÄŸi içindeyiz, bu olayın sonuna kadar gideceÄŸiz. Cemal Kaşıkçı'nın niÅŸanlısını Beyaz Saray'da görmek ve ağırlamak istiyorum" demiÅŸti.

NELER OLMUÅžTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine büyük katkılarda bulunan ve OrtadoÄŸu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak bilinen Washington Post Yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna gitmiÅŸ ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.