Sosyal Medya

Bahçeli: İş Bankası Hisseleri hazineye devredilirse destekleriz

Bahçeli: "İş Bankası Hisseleri hazineye devredilirse destekleriz"



MHP Lideri Bahçeli, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın CHP'nin Ä°ÅŸ Bankası'ndaki hisseleri ile ilgili sözlerini MHP Genel Merkezi'nde bir grup gazeteciye deÄŸerlendirdi.

Bahçeli konuya iliÅŸkin ÅŸu ifadeleri kullandı:

"19 Eylül 2018 tarihinde partimizi takip eden gazeteci arkadaÅŸlarımızla bir yemek vesilesiyle bir araya gelmiÅŸtik. Bu kapsamda Ä°ÅŸ Bankası ile ilgili yapılan tartışmalar üzerine de görüÅŸlerimizi açık seçik ifade etmiÅŸtik. DemiÅŸtim ki, CHP nin Atatürk ün mirası diye nitelendirilen payını Türk milletine iade etmesi gerekir, Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletidir. Sayın CumhurbaÅŸkanı'nın Macaristan dönüÅŸü gazetecilere yaptığı açıklama doÄŸrultusunda, ÅŸayet Ä°ÅŸ Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk Milleti'ne devri hususunda bir kanun teklifi Meclis'e gelirse biz gereÄŸini yapacağız ve desteÄŸimizi vereceÄŸiz. Tekrardan ifade ediyorum; Gazi Mustafa kemal atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk Milleti'dir." dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, CHP'nin Ä°ÅŸ Bankası hisseleri ile ilgili Macaristan dönüÅŸünde uçakta ÅŸu açıklamayı yapmıştı:

"KılıçdaroÄŸlu, 'Oradan bizim kasamıza giren para yok ki' diyor. Ben 'Senin kasana para giriyor' demiyorum ki. Mahkeme kararıyla, Türk Dil Kurumu'na ve Türk Tarih Kurumu'na belirli bir temettü geliri aktarılıyor. Ama orada yönetim kuruluna CHP niye dört adam koyuyor? Efendim, yönetim kurulundaymışlar ama hiçbir inisiyatifleri yokmuÅŸ. Yönetim kuruluna gireceksin, ama hiçbir inisiyatifin olmayacak. Böyle bir saçmalık olur mu? Åžayet inisiyatifleri yoksa o dört kiÅŸiyi çeksinler o zaman. Biz diyoruz ki: Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine'ye devrini gerçekleÅŸtirelim. Çünkü bu ÅŸahıslara ait bir hak deÄŸildir. CHP'nin hakkı hiç deÄŸildir. MHP'li arkadaÅŸlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu iÅŸin yoluna koyulabileceÄŸi kanaatindeyim."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.