Sosyal Medya

Güncel

Abdüllatif Şener: AK Parti yüzde 15-20 oy kaybedebilir

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, 2019 yerel seçimini ve partiler arasındaki ittifakları değerlendirdiği konuşmasında, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Şu anki tablonun çok ağır olduğunu belirten Şener, 'AK Parti'nin çok rahatlıkla yüzde 15-20 oy kaybedebileceğini düşünüyorum' dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kayyum' açıklamasını da değerlendiren Şener, 'Gelecekte belediye seçimlerini ortadan kaldırmayı hesaplıyor olabilir' şeklinde konuştu.



Türkiye, ekonomik krizin yoÄŸun yaÅŸandığı bir süreçte yerel seçimlere gidiyor. 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimler için ‘ittifaklar’ konusu ÅŸimdiden partilerin en önemli gündemleri arasında yer alıyor.
 
MA’dan Diren Yurtsever’e konuÅŸan, Abdüllatif Åžener, yerel seçimleri ve ittifakları deÄŸerlendirdi. CHP’li Abdüllatif Åžener, seçimlere yönelik ittifak tartışmalarında, HDP ve CHP’nin de içinde olacağı geniÅŸ kapsamlı bir oluÅŸum olup olmayacağına dair, “Ä°ttifaklar kurulabilir ama bu ittifakların kamuoyu algısıyla baÄŸlantılı, hassas noktalarını da iyi izlemek gerektiÄŸini düÅŸünüyorum. Yerel seçimler kurumsal ittifaka elveriÅŸli deÄŸildir. Bu daha çok tabanda olacak bir ÅŸey. Her partinin kendi seçmeni sandığa giderek doÄŸal bir ÅŸekilde oluÅŸturacaktır. Bu partiler arası iÅŸbirliÄŸine yönelik bazı görüÅŸmelerin olmayacağı anlamına da gelmez. Ä°ÅŸbirliÄŸi yapılabilir” dedi.
 
‘AK Parti YÜZDE 15-20 OY KAYBEDEBÄ°LÄ°R’
 
2009 yerel seçimlerini hatırlatan Åžener, “Adalet ve Kalkınma Partisi en düÅŸük oyu 2009 yerel seçimlerinde aldı. Bu seçimlerde bir kriz hali vardı. Ama o dönemin BaÅŸbakanı ErdoÄŸan sürekli ‘Kriz teÄŸet geçti’ diye açıklamalar yapıyordu. Ama buna raÄŸmen 2009 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 38 oy almıştı. Bir önceki seçimlerde yüzde 46 oy aldığını düÅŸünecek olursak 8 puan oy kaybetmiÅŸti” dedi. Åžu anki tablonun çok daha ağır olduÄŸunu belirten Åžener, “Bu tabloda çok rahatlıkla yüzde 15-20 oy kaybedebileceÄŸini düÅŸünüyorum. Bu da Türkiye’nin her tarafında olsun seçimlerin kaderini etkileyebilecek nitelikte olduÄŸunu düÅŸünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
‘BELEDÄ°YE SEÇÄ°MLERÄ°NÄ° KALDIRMAK Ä°STÄ°YOR’
 
Åžener, ÅŸöyle devam etti: “ErdoÄŸan’ın kayyum açıklaması, tüm demokratik zemini belli bir seçmen kitlesi için yok etmek anlamına gelir. Gelecekte belediye seçimlerini ortadan kaldırmayı hesaplıyor olabilir. Åžimdi söyledikleri sözleri, toplumun hazmetme kapasitesinin elverdiÄŸi dönemlerde de uygulamaya sokuyor. Kimse 10 yıl önce demokrasinin, güçler ayrılığının, basın özgürlüÄŸünün, sivil toplumun ortadan kaldırılacağını hayal edemezdi. Ama bugün gerçekleÅŸti. Toplumun hazmetme kapasitesi oluÅŸtuÄŸunda bunu devreye koyacağını zannediyorum. Åžimdi ‘Kazansalar bile kayyum atayacağım’ demesi yeni bir test. Türkiye’deki tüm demokratik güçlerin ve demokrasi algısı yüksek olan seçmen kitlelerinin ErdoÄŸan’ın bu testine uygun zemini oluÅŸturmamaları lazım. Bu sözleri söyleyen partiden desteÄŸini çekmesi lazım. Ve kimi yok etmeye çalışıyorsa demokratik iradeyle onun var olduÄŸunu göstermek lazım

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.