Sosyal Medya

MHP: Yetkilileri göreve davet ediyoruz

MHP'den yapılan açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı'ya tepki gösterildi. Açıklamada, "Siz hangi ara MHP’den kovulma sebeplerinizi açıklayarak aklandınız da utanmadan sıkılmadan kamuoyunun önüne çıkma cesaretini gösterebiliyorsunuz" denildi.



MHP'den yapılan yazılı açıklamada, Cihan Paçacı'ya sert tepki gösterildi. Açıklamada, Paçacı'nın "ölçüsüz isnat ve göndermelerde" bulunduÄŸu belirtilirken, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'in "mazlum ve maÄŸdur gösterilmeye çalışıldığı" vurgulandı.

"MHP’ye çamur sıçratmaya çalışılması, yaman bir ruh hastalığının belirtisidir" denilen açıklamada, "Bu arada hemen her gün MHP’ye saldıran Ä°P Sekreteri Paçacı’ya ise sorumuz ÅŸudur; siz hangi ara MHP’den kovulma sebeplerinizi açıklayarak aklandınız da utanmadan sıkılmadan kamuoyunun önüne çıkma cesaretini gösterebiliyorsunuz" ifadeleri kullanıldı.

Meral AkÅŸener'e yönelik sert eleÅŸtirilerin yer aldığı açıklamada, "Toplumsal barışı hedefe koymuÅŸ, cüretkâr ve çılgın bir surette siyasetin, toplumun dinamiklerini dinamitlemeye koyulmuÅŸtur. Bu hanım; bulunduÄŸu mevkiden bir partinin genel baÅŸkanına nasıl hitap edileceÄŸini, tepkileri anlayışla karşılanması gereken heyecanlı gençlerin nasıl olgunluk ve hoÅŸgörüyle yatıştırılacağını bilmeyecek kadar adab-ı muaÅŸeret yoksunu, politika fakiridir. Yaşını başını almış, torun tosun sahibi bir hanımken; aÄŸabeyi yaşındaki bir siyaset ustasını çocukça kavgaya davet edecek kadar nadan ve cahil olduÄŸunu sık sık göstermekten ince bir haz duymaktadır. Müdire Hanım; siyasetteki baÅŸarısızlığını örtmek için, bizimle nereye varacağını kestiremediÄŸi bir münakaÅŸa iklimi yaratarak havayı elektriklendirip bulandırmaya uÄŸraÅŸmaktadır. MHP saflarındayken yaptığı densizlikler, huysuzluklar yetmemiÅŸ, ÅŸimdi de partilileriyle MHP tabanı arasında kanlı bir kavga patlatma çabasına girmiÅŸtir. Müdire Hanım, MHP ile kendi partilileri arasındaki gerginliÄŸi sorumsuzca kaşıyarak, siyasi tartışmayı bir sinir harbine, üste çıkıp galebe çalma yarışına döndürmeye çalışarak toplumsal barışı, huzur ve sükûnu bozmayı hedeflemektedir. Bu konu, sadece sıradan bir siyasi polemik olarak görülemez. Ä°P Müdiresinin ve ÅŸakirtlerinin tutumu; toplumda fitne, huzursuzluk ve karmaÅŸa çıkarma planının bir parçasıdır" denildi.

"KAVGAYA BALTAYLA, YANGINA KÖRÜKLE GÄ°TMEKTE"

AkÅŸener'in toplumun sinir uçlarına maksatlı olarak bastığı iddia edilen açıklamada, "Bu hanım, Sayın Genel BaÅŸkanımızı seven milyonları, ona gönülden baÄŸlı Ülkücü gençleri bilerek ve kasten tahrik etmekte; sadece camiamızın deÄŸil, bütün toplumun hassas sinir uçlarına maksatlı olarak basmaktadır. Başında bulunduÄŸu partinin FETÖ elebaşının nefesiyle harlamaya çalıştığı ateÅŸi pek çabuk söndüÄŸünden, MHP muarızlığını benzin gibi dökerek köz hâlindeki hassasiyetleri alevlendirmek istemektedir" ifadeleri kullanıldı.

Adli ve idari makamların göreve davet edildiÄŸi açıklamada, "Bu hanım; kavgaya baltayla, yangına körükle gitmektedir. Ülkücüleri adli makamlar ve kolluk güçleriyle karşı karşıya getirmeye çalışan Ä°P Müdiresi Meral AkÅŸener’in, hem sosyal medya üzerinden hem de politika kürsüsünden sergilediÄŸi kışkırtıcı, gerginlik yaratıcı tavır konusunda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Tahrik ve kaşımalar sonucu olayların istenmeyen bir seyir izlemesinin, böyle giderse cereyan edebilecek tatsız vakaların ve bunların yol açacağı vahim geliÅŸmelerin baÅŸ sorumlusu, kendisi ve hempaları olacaktır" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.