Sosyal Medya

Mükemmel infaz yoktur… ‘Vardır’ diyenler CIA ve Mossad’a sorabilir… İşte gerçekler…

Televizyonda Amerikan dizileri izleme meraklısı olanlar, özellikle polisiye meraklıları, CSI adlı yapımdan mutlaka haberdardırlar. ‘Mükemmel’ olması için özel gayret gösterilmiş cinayetleri, 15 yıl boyunca, tıp ve suç teknolojisinin son ürünlerini kullanarak TV’de çözen ekibin adıdır CSI.



Bir yerde cinayet iÅŸlenmiÅŸse onu kimin iÅŸlediÄŸini mutlaka bulur CSI uzmanları.

Suudlular da -diziyi izlemiÅŸ veya izlememiÅŸ olmaları fark etmez- bugünün ortamında ‘mükemmel cinayet’ olamayacağını, Türk polisi ve adli tıp uzmanlarının elinde bulunan teknik altyapının bunu saÄŸlayacak yeterlilikte olduÄŸunu bilir.

‘Mükemmel infaz’ olamayacağını ise CIA ve Mossad tecrübeyle öÄŸrenmiÅŸtir.

Cemal Kaşıkçı’nın Ä°stanbul’a yönlendirilerek bir infaz ekibi eliyle öldürüldüÄŸü tezini bunun için pek makul görmüyorum.

Suudlular çılgın veya aptal deÄŸilseler tabii…

Türkiye ile Suudi Arabistan, ikili iliÅŸkiler açısından en verimli çaÄŸda bulunulmasa bile, istihbarat alanında yakın iÅŸbirliÄŸi içerisinde iki ülkedir ve Suudlular Türk istihbaratının yeteneklerinden haberdardır.

Safari Kulüp adıyla bir örgüt

Ä°ki ülke daha 1970’li yıllardan bu yana istihbarat alanında iÅŸbirliÄŸi halindedir.

’Safari Kulüp’ bunu saÄŸlamaktadır.

Mısırlı gazeteci Muhammed Hasaneyn Haykal, Ä°ran’da Åžah’ın devrilmesine yol açan devrim sonrasında, bizzat devrim lideri Humeyni’nin özel izniyle, gizli tutulacağı varsayımıyla oluÅŸturulmuÅŸ arÅŸivlere girdiÄŸinde karşılaÅŸmıştı ‘Safari Kulüp’ gerçeÄŸiyle…

Kulüp, Suudi Arabistan istihbaratının başındaki Kemal Adham’ın fikir babalığını yaptığı, Fransız istihbaratının başındaki Kont Alexadre de Marenches’in hararetle destekleyip güvenlik ve iletiÅŸim altyapısını saÄŸladığı, Enver Sedat’ın Kahire’de karargah oluÅŸturduÄŸu bir örgüttü.

Örgüt, aralarında Türkiye’nin de bulunduÄŸu altı ülkenin istihbarat birimleri arasında iÅŸbirliÄŸini saÄŸlıyordu.

Haykal bu keÅŸfini ‘Iran: The Untold Story’ kitabında anlattı (s. 112-115).

Kulüp üyeleri, 1 Eylül 1976 tarihli bir belgeye göre, her yıl bir ülke olmak üzere, baÅŸkanlığı dönemsel olarak üstlenirler

Fikir babası Kemal Adham’ın Suudi Arabistan’ın o zamanki kralı Faysal’ın Adapazarlı Çerkes bir ailenin kızı olan eÅŸinin aÄŸabeyi olduÄŸunu da buraya kaydedeyim.

Suudlular herhalde çılgın veya aptal olmalı

Ortadan kaybolmasını istedikleri bir gazeteci için Ä°stanbul’a iki uçak dolusu özel tim göndermesi, kameraları kaydetmez hale getirip Türk çalışanları ‘eylem’ sırasında odalarına hapsetmesi, baÅŸkonsolosun üç gün boyunca görevinin başına gelmemesi ve bunların ortaya çıkmayacağını düÅŸünmesi için Suudluların çılgın olması gerekir.

Yapacaklar ve üstü kapalı kalacak diye düÅŸünmüÅŸ olabilirler mi?

Bu ise tam bir aptallık…

Uçaklardan biri, Ä°stanbul’dan kalktıktan sonra Kahire’ye, diÄŸeri de Dubai’ya inmiÅŸ…

Kahire ve Dubai denildiğinde kaşım kalkar

Hassan Mustafa Osama Nasr, ya da dostlar arasındaki adıyla ‘Ebu Ömer’, Milano’da yerleÅŸmiÅŸ Mısırlı bir dinadamıydı. 17 Åžubat 2003 tarihinde, Ä°talya’da, güpegündüz kaçırıldı ve kendisinden uzun bir süre haber alınmadı. Ta ki, bir yıl sonra, 2004 yılı Nisan ayında, iÅŸkenceye tabi tutulduÄŸu Kahire’deki evden bir yolunu bulup telefonla ailesini arayana kadar…

CIA tarafından kaçırılmıştı Ebu Ömer...

Ä°talyan hükümeti, topraklarında cereyan etmiÅŸ bu ‘eylemi’ yargı konusu yaptı ve Ä°talyan mahkemesi 22’si CIA ajanı, biri havacı albay olmak üzere 23 Amerikalı’yı gıyaplarında, onlara yardım eden 2 Ä°talyan’ı da huzurda yargılayıp mahkum etti.

Kahire’nin ismi bunun için önemli.

Ya Dubai?

Filistinli, Hamas’ın beyin takımından Mahmoud al-Mabhouh 19 Ocak 2010 tarihinde Dubai’deki bir otel odasında infaz edildi. Odasına giren infaz timi, uyuÅŸturucu ile kendini bilmez hale getirilmiÅŸ Filistinli’ye elektrik ÅŸoku verdikten sonra onu boÄŸarak öldürdü.

Dubai eylemi

 
                             19 Ocak 2010; dakika dakika infaz
2:29 gece yarısı Ä°nfaz timi lideri Dubai’ye varıyor
15:25 Mabhouh oteline geliyor
15:51  Ekip karşı odaya yerleÅŸiyor
16:23  Mabhouh otelden ayrılıyor
20:24  Mabhouh oteline dönüyor
(Mabhouh öldürülüyor)
20:46 pm Ekip oteli terketmeye başlıyor
(20 Ocak)
1:30 gece yarısı Mabhouh’un cesedi bulunuyor

Ä°nfazın gerçekleÅŸtiÄŸi otelin güvenlik kameraları incelendiÄŸinde iki düzineden fazla Mossadajanının infazda görev aldığı ortaya çıktı. 26 ajandan 12’si Ä°ngiltere, altısı Ä°rlanda, dördü Fransa, üçü Avustralya ve biri de Alman pasaportu taşımaktaydı. Pasaportların hepsi çakmaydı.

 

 

 

 

 

 

Ä°nterpol’ün arananlar listesinden Dubai eyleminde rol almış Mossad ajanlarının bir bölümü..

 

 

Mossad ajanı oldukları belirlenen 26 kiÅŸinin fotoÄŸraflarını Ä°nterpol ‘en çok arananlar’listesinde yayınladı.

Kahire ve Dubai bu eylemlerin gerçekleÅŸtiÄŸi iki adres olarak önemli.

Åžimdi de, Ä°stanbul’a ne için geldikleri henüz tam ortaya çıkmamış Suudlu ‘ekip’ kendilerine çıkış için aynı iki adresi seçmiÅŸ…

Merak etmeyin bu olayın da ne idüÄŸü çok geçmeden anlaşılacaktır.

Fehmi Koru - Ocak Medya

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.