Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan ODTÜ'nün pankartçılarına çay

Bu yılki ODTÜ mezuniyet töreninde Başkan Erdoğan hakkında hakaret içerikli pankart açan öğrenciler yine Erdoğan tarafından çaya davet edildi



2018 ODTÜ mezuniyet töreninde “Tayyipler Âlemi” pankartı açtıktan sonra önce gözaltına alınıp 1 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan 4 öÄŸrenci, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından çaya davet edildi..

BaÅŸkan ErdoÄŸan'ın avukatı aracılığıyla öÄŸrencileri çaya davet ettiÄŸi ortaya çıktı. Milliyet gazetesi yazarı Talat Atilla verilen cevap ile birlikte bu olayı köÅŸesinden ÅŸöyle aktardı:

“Ä°lginç ama hoÅŸuma giden özel bir bilgi aldım. 2018 ODTÜ mezuniyet töreninde “Tayyipler Âlemi” pankartı açtıktan sonra önce gözaltına alınıp, sonra serbest bırakılan 4 öÄŸrenciye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’dan çay daveti gitmiÅŸ.

ErdoÄŸan’ın avukatı aracılığıyla öÄŸrencilere iletilen mesaja öÄŸrencilerden de olumlu yanıt gelmesi ayrı bir güzellik... Açılan pankart ne kadar eleÅŸtiri sınırlarını zorluyor, maksadı aşıyorsa, ErdoÄŸan’ın daveti, bir o kadar yerinde ve anlamlı... Bu küçük davet, toplumsal kutuplaÅŸmayı bitirmek için büyük bir yol açabilir!

ErdoÄŸan, toplumsal mütabakat çerçevesinde Fazıl Say gibi muhalif bazı isimlere de çay daveti yapmayı düÅŸünüyor. CumhurbaÅŸkanı, kısa süre önce annesi vefat eden Say’a telefonla taziyede de bulunmuÅŸtu.”

ODTÜ'deki mezuniyet töreninde üzerinde Tayyipler Alemi yazan pankart nedeniyle gözaltına alınan 5 öÄŸrenciden 4'ü tutuklanmıştı. ÖÄŸrenciler 1 ay hapis yattıktan sonra serbest kalmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.