Sosyal Medya

İlber Ortaylı danışmanlık için maaş alacak mı?

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı olmuş, daha öncesinde ise kişisel kütüphanesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hediye etmişti. Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan kararları nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere Hürriyet'teki köşesinden yanıt verdi.



50 YILDIR BİRİKTİRDİĞİ KİTAPLARINI BAĞIŞLADI
 
"Kitaplarımı bağışlamam anlayamadığım, daha doÄŸrusu tasvip edemeyeceÄŸim tepkilere neden oluyor" ifadelerini kullanan Ortaylı, "Benim yaşıma gelmiÅŸ bir insanın geniÅŸ bir kitaplığı halen elinde tutması son derece uygunsuzdur. Ne kadar yaÅŸayacağıma dair senedim yok Bazı iyi kütüphaneler ise artık kitap kabul edemiyor. Kapasiteleri dolmuÅŸ durumda" dedi. Hiçbir karşılık beklemeden 50 yıldır biriktirdiÄŸi kitaplarını bağışladığını söyledi.
 
"MEMURÄ°YET VE MAAÅž SÖZ KONUSU DEĞİL"
 
Ortaylı ayrıca danışmanlık için ise, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda ilk olarak 1977-1979 yılları arasında Ahmet Taner Kışlalı'ya danışmanlık yaptım. Memuriyet ve maaÅŸ söz konusu deÄŸil, devletle her zaman bildiÄŸimi paylaÅŸmaya devam edeceÄŸim" diye belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.