Sosyal Medya

Rahip Brunson serbest kalabilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, "Mahkumiyet verilen rahibin yattığı süre dikkate alınarak serbest bırakılacağını düşünüyorum" dedi.



Ä°zmir'de FETÖ ile iÅŸbirliÄŸi ÅŸüphesiyle tutuklanan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın tutukluluÄŸunun sürüp sürmeyeceÄŸine iliÅŸkin karar 12 Ekim'deki duruÅŸmada açıklanacak.
 
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında konu ile ilgili ÅŸunları yazdı:
 
"Bu hafta bir anlamda Brunson haftası olacak. Çünkü 12 Ekim Cuma günü Brunson davası var. Kamuoyunda Brunson’ın bırakılması yönünde büyük bir beklenti var. Piyasalar rahip olayını olumlu yönde fiyatladı. Tersi olursa ne olur bilemiyorum tabii. Ancak beklendiÄŸi gibi Brunson’ın serbest kalması söz konusu olursa, 10 AÄŸustos’tan sonra baÅŸlayan Trump krizinin siyasi ayağı çözülmüÅŸ olacak. Brunson’la ilgili mahkemenin sonuçlanacağı, mahkûmiyet verilen rahibin yattığı süre dikkate alınarak serbest bırakılacağını düÅŸünüyorum. Ondan sonra bizi güllük gülistanlık bir dönem bekliyor iddiasında deÄŸilim. 4 Kasım’da bizi de yakından ilgilendiren Ä°ran’la ilgili yaptırımlar açıklanacak. Trump’ın olduÄŸu bir dünyada kimseye huzur yoktur. Kastetmek istediÄŸim krizin siyasi ayağı çözülmüÅŸ, dış baskı hafifletilmiÅŸ olacak. Böylece krizin ekonomik boyutuyla mücadele etmek durumunda kalacağız.
 
Bu haftanın Brunson haftası olacağını dile getiren Selvi, 12 Ekim'deki davayı hatırlatarak "Piyasalar rahip olayını olumlu yönde fiyatladı. Tersi olursa ne olur bilemiyorum tabii. Ancak beklendiÄŸi gibi Brunson’ın serbest kalması söz konusu olursa, 10 AÄŸustos’tan sonra baÅŸlayan Trump krizinin siyasi ayağı çözülmüÅŸ olacak. Brunson’la ilgili mahkemenin sonuçlanacağı, mahkûmiyet verilen rahibin yattığı süre dikkate alınarak serbest bırakılacağını düÅŸünüyorum." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.