Sosyal Medya

Güncel

Barış Yarkadaş'tan Erdoğan'a İsmet İnönü cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmet İnönü'nün fotoğrafını göstererek başlattığı ABD bayrağı tartışmasında CHP'li Barış Yarkadaş'tan cevap geldi.



CHP'li YarkadaÅŸ, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Ä°smet Ä°nönü'nün elinde Amerikan bayrağı bulunan fotoÄŸrafını göstererek ”Elinde Türk bayrağı yok, ABD bayrağı var. CHP dün neydi ki bugün ne olsun” sözlerine cevap verdi.

Twitter'dan paylaşımlarda bulunan YarkadaÅŸ, “ErdoÄŸan, ne söylerse tersini yapıyor. Partimizi Amerikancı olmakla suçlayan ErdoÄŸan daha iki hafta önce, Saray'da ABD'li iÅŸadamlarına ‘Burayı eviniz gibi görün; bir sıkıntı olursa da bana gelin' diyordu. Amerikancı Kalkınma Partisi, bize anti emperyalizm dersi veremez!” diye yazdı.

“Partimiz, 2003 yılında tezkere karşıtı bir tutum sergiliyor ve Irak'ın Amerikan postallarıyla iÅŸgal edilecek olmasına karşı çıkıyordu. ABD, Irak'ta AKP'nin geçirdiÄŸi tezkere yüzünden 1.5 milyon insanın ölümüne neden oldu. ErdoÄŸan ise bizi aynı günlerde ABD'ye ÅŸikayet ediyordu! ErdoÄŸan, ulusal kurtuluÅŸ savaşımızın kahramanı Ä°nönü'nün fotoÄŸrafını çarpıtarak gösteriyor. Ä°nönü, 1964'teki ABD gezisinde hem ABD hem de Türk bayrağını tutmuÅŸtur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.