Sosyal Medya

Güncel

Misvak’ın soramadığı soru: ‘İsrail de mi Sünni?’

‘Misvak’ isimli karikatür/mizah dergisi, İran’da 17’si asker 25 kişinin ölümü ve 69 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Ahvaz saldırısıyla ilgili bir karikatür hazırlayarak alayvari ifadeler kullandı.



YaÅŸanan bu acı olayın üstüne alay eden Misvak büyük tepki topladı. Üstelik kendince mizah yaparak Ä°ranlı lider olarak resmettiÄŸi kiÅŸinin aÄŸzından ‘Saldırıya yanıt olarak Sünni bölgeleri bombalayın’ dedirten Misvak, bölgesel çatışmaların sebebini hala mezhepsel ayrılıklarda aramakta ısrarcı olduÄŸunu gösterdi.
 
Ä°srail bu iÅŸin neresinde?
 
Trump dönemi ile beraber bölgede çıban istemeyen Amerika, Sünni ve Åžii olduÄŸuna bakmaksızın ‘sınırsız itaat’ göstermeyen tüm yönetimlere karşı savaÅŸ açtı, ki Türkiye de bu süreçten bir ÅŸekilde nasiplendi. 
 
Trump, bu planda ana hedef olarak Ä°ran’ı tayin etti. Önceleri Ä°ran’a karşı daha el altından yürütülen mücadele, Trump ile beraber gözle görülür bir hal aldı. 
 
Suud ve Ä°srail Ä°ran’a karşı kurgulanan yeni planda ABD’nin açıkça yanında olduklarını deklare ettiler. Hatta meÅŸhur Siyonist isimlerin, ABD’li ve Suudlu diplomatların Ä°ranlı muhaliflerle baÅŸta Avrupa olmak üzere deÄŸiÅŸik yerlerde bir araya gelerek ‘1979 Ä°slam Devrimini çökertmek için iÅŸbirliÄŸi halindeyiz’ mesajı verdikleri görüldü.
 
Ä°srailli siyasiler üçlü bir eksen kurduklarını itiraf ederek ‘Suud bizim Ä°branice söylediklerimizi Arapça söylüyor. Bölgede Ä°ran’a karşı el ele mücadele veriyoruz” dedi. Ä°srail son zamanlarda Suriye’deki aktivitelerini de arttırarak Ä°ran ve Hizbullah üslerini sayısız defa vurdu. Gün gibi ortada olan bu geliÅŸmelere dair en ufak bir yalanlama dahi gelmedi. 
 
Belli ki, Trump’ın tehditlerine karşı Türkiye ve Ä°ran arasında son olarak yaÅŸanan kenetlenme de Misvak’ı enterese etmedi. Bölgede ayrılıkların kaşınarak acılarla istihza etmenin kimin deÄŸirmenine su taşımak anlamına geldiÄŸi ise hiç sorgulanmadı. 
 
KAYNAK: Ä°SLAMÄ° ANALÄ°Z
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.