Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan McKinsey çıkışı: Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor.



CumhurbaÅŸkanı, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleÅŸtirilecek 27. Ä°stiÅŸare ve DeÄŸerlendirme Toplantısı'na katılıyor. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuÅŸması satır baÅŸlarıyla ÅŸöyle:

"Resmen kurulduÄŸu 2001 yılı AÄŸustos ayından beri bu çatı altında her  seviyede sorumluluk üstlenmiÅŸ on binlerce, yüz binlerce kardeÅŸimiz var. Her birine ÅŸükranlarımı, tebriklerimi sunuyorum. Burada bu büyük ailenin sadece küçük bir kısmıyla birlikteyiz. Gönül isterdi ki burada AK Parti'ye emek vermiÅŸ herkesle birlikte olabilelim. Ancak çaÄŸrımızı toplantımızı yaptığımız mekanların kapasitesiyle sınırlı tutmak mecburiyetide kalıyoruz. Esasen AK Parti ülkemiz içinde 81 milyon, ülkemiz dışında da yüz milyonları kucaklamaya çalışan, gönlüne girmeyi hedefleyen bir erdemliler hareketinin adıdır. Biz gönlüne giremediÄŸimiz, oyunu alamadığımız her vatandaşımızı bir kayıp olarak gören ve onu kazanmayı ÅŸiar edinen bir partiyzi. Yıllardır girdiÄŸi tüm seçimlerde ortalama 2 seçmenden birinin oyunu almayı baÅŸaran bir partinin böyle bir hedefe sahip olmasından daha tabii bir ÅŸey olamaz. AK Parti hizmetkarlığına talip olduÄŸumuz bu büyük milletin bizzat kendi partisidir ve öyle kalmaya da devam edecektir. Milletimizle birlikte kurduÄŸumuz bu partiyi geleceÄŸe de yine milletimizle birlikte taşıyacağız. Ä°lk gündene itibaren bu büyük davaya hizmet vermiÅŸ herkes için AK Parti kendi öz evladı gibidir. Artık 17 yaşını geride bırakmış bir delikanlı olan AK Parti'nin daha uzun yıllar milletimize hizmet etmesini saÄŸlamak istiyoruz. Bunun için bayrağı gençlere, yeni nesillere devretmenin çabası içindeyiz.

Buradan gençlerimize özellikle seslenmek istiyorum. Sizlerden kendinizi AK Parti'nin ve onunla birlikte ülkemizin geleceÄŸine en iyi ÅŸekilde hazırlamanızı istiyorum. Maziden atiye kurduÄŸumuz köprünün yeni emanetçileri sizler olacaksınız. Biliyorsunuz emanet sözcüÄŸü emin kökünden gelir. Emin demek güvenilir, korku ve endiÅŸe duyulmayan demektir. Unutmayınız peygamber efendimiz 'el emin' sıfatı risaletinden önce vardı. Bizim gençlerimizin her birinin emin sıfatıyla mücehhez bir ÅŸekilde kendilerini yetiÅŸtirerek emanete sahip çıkacaklarına inanıyorum. Åžunun da altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, emanet duygusunun kaynağı doÄŸrudan imandır. EÄŸer iman varsa eminlikten ve emanetten söz edebiliriz. Bunun için millet olarak, özellikle de yeni nesilller olarak evvela inancımızı, medeniyetimizi, tarihimizi, kültürümüzü, deÄŸerlerimizi çok iyi öÄŸrenmemiz, hazmetmemiz gerekiyor. Bunlarla birlikte gençlerimizin iktisattan hukuka, mühendislikten  saÄŸlığa kadar en iyiler arasına girmesi de önemlidir. O zaman huzuru kalple bu ülkenin geleceÄŸini gençlere emanet edebiliriz. Gençler asımın nesli olarak emanete sahip çıkmaya önce hazır mıyız? Zaman bendedir ve mekan bana emanettir ÅŸuuruyla ülkemize, partimize, davamıza sahip çıkmaya hazır mıyız? KükremiÅŸ sel gibi ülkemizin önüne kurulan bentleri aÅŸmaya var mıyız? Tek millet,  tek bayrak, tek vatan, tek devlet yolunda tüm gücümüzle mücadeleye devam etmeye var mıyız? Rabbim hepinizden razı olsun. 

16 Nisan halk oylaması ve 24 Haziran seçimleri milletimizle aramızdaki o güçlü iliÅŸkiyi, hasbi irtibatı bir kez daha görmemize vesile oldu. BilindiÄŸi gibi 16 Nisan halk oylamasında yüzde 51.4 oranına denk gelen 25 milyon 157 bin oy aldık. 24 Haziran CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde yüzde 52.6 oranına karşılık gelen 26 milyon 330 bin oya ulaÅŸmayı baÅŸardık. Buna karşılık 24 Haziran'da milletvekili seçiminde yüzde 42.6 oranını ifade eden 21 milyon 338 bin oy elde ettik. Bir önceki milletvekili seçiminde, yani Kasım 2015'te bu sayı 23 milyon 681 bin; ondan önceki Haziran 2015 seçiminde ise 18 milyon 867 bindi. 2014 CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde de 21 milyon oy almıştık. GörüldüÄŸü gibi AK Parti geçtiÄŸimiz 4 yılda 19 milyon ile 26 milyon arasında bir oy sayısıyla milletimizin teveccühüne mazhar olmuÅŸtur. AB ülkelerinin dörtte  üçünün nüfusundan daha kalabalık bir büyüklüÄŸü ifade eden bu sayılar önemlidir.

Bize inanan, bugününü ve geleceÄŸini bize emanet eden milletimize layık olmak için daha çok çalışmalıyız. Bizim milletimize sadece vefa deÄŸil can borcumuz da var. Bunun için sadece partimize oy verenlere deÄŸil, milletimizin tamamına en iyi hizmetleri sunmanın boynumuzun borcu olduÄŸuna inanıyoruz. Yeni yönetim sistemimizi iÅŸte bu amaçla hayata geçirdik. 

'2 ayı bulmadan durumu büyük ölçüde kontrol altına aldık'

Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarına maruz kalmasına raÄŸmen 2 ayı bulmadan durumu büyük ölçüde kontrol altına aldık. Döviz kurunun bir anda böyle bir artış göstermesini sadece ekonomik sebeplerle izah mümkün deÄŸildir. Bunu söylemekle asla sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz. Yaptığımız sadece bir durum tespitidir. Ekonomide eksiklerimiz, sıkıntılarımız, çözmemiz gereken sorunlarımız elbette var. Seçimlerin hemen ardından zaten kolları sıvamış ve ekonomik reformlar için hazırlıklara baÅŸlamıştık. Bu gerçeklerle yaÅŸadıklarımız arasında büyük orantısızlık var ki ister istemez iÅŸin altında baÅŸka ÅŸeyler aramak durumunda kalıyoruz. Bunların olduÄŸunu da görüyoruz. Nitekim krizin kaynağı konumundaki kaynakların yaptıkları açıklamalar sorunun farklı sebeplere ve saiklere dayandırılarak tırmandırıldığını açıkça gösteriyor.

Åžu gerçeÄŸi hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir. Devlet yönetimi olarak bu krizin üstesinden gelmek için normal ÅŸartlarda yıllara sari olarak yapabileceÄŸimiz büyük reformları ve köklü deÄŸiÅŸimleri hızla hayata geçirdik, geçiriyoruz. Unutmayın bizler ilk göreve geldiÄŸimizde hatırlayın ülkemizin hali ekonomik olarak neydi? O krizlerden aldığımız Türkiye'yi çok kısa sürede nereye getirdiÄŸimizi unutmayın. Onun için biz bu konuda, bu iÅŸin sıkıntılarını, hastalığını da  tedavi yollarını da biliyoruz. Dolayısıyla kısa zamanda bu iÅŸi  toparladık ve yolumuza devam ediyoruz. 

'Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceÄŸiz'

DeÄŸineceÄŸim bazı hususlar var. Önemli olan bu. Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduÄŸuna inanıyorum. Ä°nÅŸallah 2 aylık aradan sonra yeniden bir toplarlanma ve yükseliÅŸ dönemine girdiÄŸimizi görüyorum.  Tabii bazıları krizi fırsata çevirmekle fırsatçılığı birbirine karıştırıyor. Döviz kuruyla hiçbir iÅŸi olmayan pek çok sektörde bir anda büyük fiyat artışları yaÅŸandığına dair yoÄŸun ÅŸikayetler alıyoruz. Ekranları başında bizi izleyen milletimez sesleniyorum. Bunun adı fırsatçılıktır. Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceÄŸiz. Bunu böyle bilsinler. Serbest piyasa ekonomisi kuralları içinde bu fırsatçılarla mücadele edecek ve kendilerine gereken yaptırımları da uygulayacağız.

Faiz-kur-enflasyon ÅŸeytan üçgeni

Türkiye'yi faiz-kur-enflasyon ÅŸeytan üçgeninden çıkartana kadar gereken her tedbiri alacağız, her adımı atacağız. Bizim ekonomi reçetemizde üretim vardır, tasarım, teknolojiyi geliÅŸtirmek, ihracat, istihdam, refahın tabana yayılması vardır. Hiçbir maÄŸduru ve mazlumu sahipsiz bırakmamak vardır. AK Parti bugünlere bu anlayışla yaptığı hizmetlerle gelmiÅŸtir. Bundan sonra da bu anlayışla devam edecektir.

Türkiye borcuna sadıktır

Türkiye'yi hala ekonomik ve siyasi vesayetin temsilcisi uluslararası kuruluÅŸların kucağına itmek isteyenleri cevabımızı bu ÅŸekilde veriyoruz. Ülkemizi kendi reçetelerimizle, kendi çözümlerimizle, kendi programlarımızla hedeflerimize ulaÅŸtıracağız. Elbette her  türlü yatırıma, desteÄŸe, katkıya açığız. Yeter ki bunun bedelini bize egemenliÄŸimize ve geleceÄŸimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar. Türkiye borcuna sadıktır, yeter ki iÅŸi diyet borcuna dönüÅŸtürmesinler. Ä°ÅŸte o zaman külahları deÄŸiÅŸiriz. AK Parti döneminde ülkemizi diyet borçlarından kurtarana kadar çok mücadele ettik. Yeniden Türkiye'nin aynı cendereye sokulmasına müsaade etmeyiz. 

McKinsey tartışmalarına cevap verdi

Son günlerde finansal danışmanlık alınan bir ÅŸirket üzerinden yapılan tartışmalar,  güya bizi töhmet altında bırakarak ülkemizi yeniden aynı cendereye sokma giriÅŸiminden ibarettir. Ama biz bu oyuna gelmeyiz. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluÅŸların boyunduruÄŸu altına sokamaz.

KılıçdaroÄŸlu'nu eleÅŸtirdi

Ana muhalefetin başındaki zat ÅŸunu çok iyi bilsin, sınırlarımız dahilinde, bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın okunmasında ne kadar kararlıysak bu konuda da aynı hassasiyete sahibiz. Onu seninle de paylaÅŸmayız böyle bilesin. Bize bu konuda ders vermeye kalkma, bu millet seni çok iyi bilir, bizi çok iyi bilir. Biz bu göreve geldiÄŸimizde IMF'ye olan borcumuz 23.5 milyar dolardı. Ey KılıçdaroÄŸlu senin bundan haberin yok demek ki, 2013'te IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık. Merkez Bankamızın döviz rezervi 27.5 milyar dolardı. BaÅŸbakanlığım  döneminde 135-136 milyar dolara kadar çıkardık. Tamam bir düÅŸüÅŸ yaÅŸadık ama bu böyle devam edecek diye bir ÅŸey yok. Biz bu tırmanışı inÅŸallah devam ettireceÄŸiz. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlığın olmayacağını çok iyi biliyoruz. Kendi ayakları üzerinde yükselttiÄŸimiz Türkiye'ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir. Aksi yöndeki tüm dedikodular, iftiralar, yalanlar, FETÖ'cü hainlerin, PKK'lı katillerin, varlıklarını ülkemize ve milletimize düÅŸmanlık üzerine bina etmiÅŸ kifayetsiz muhterislerin eseridir. 

 
 

 

 
 
 

Ses Kapa

 

 

 

 

 
/

 

 

 
Yüklendi: 0%
Yükleniyor: 0%
 

'O teröristler bilsinler ki bunu en az 800 ile ödeyecekler'

8 ÅŸehidimiz oldu. 8 ÅŸehidimize ÅŸahsım, milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum. Biz ÅŸuna inanıyoruz ki, bu topraklar ÅŸehit kanlarıyla yoÄŸrulmuÅŸtur, biz buralara onlar  sayesinde geldik. Ä°stiklal Marşımızın en kutlu dizelerine baktığımız zaman orada 'Toprağı sıksan ÅŸüheda fışkıracak ÅŸüheda/ Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek bu yolda yürüdük. Tüm ailelerine ve milletimize başınız saÄŸolsun diyoruz. Ama hep söyledik ya, bir ölür bin diriliriz evelallah. 8 ÅŸehidimiz mi var? O teröristler bilsinler ki bunu en az 800 ile ödeyecekler. Åžu anda Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te her yerde kaçacak delik arıyorlar. O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceÄŸiz. Kandil'de, Sincar'da bitireceÄŸiz. Durmadan onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletin huzurunu, refahını yok etmeye bunların gücü asla yetmeyecektir.

KılıçdaroÄŸlu'na yüklendi

Hadi terör örgütlerinin ve Türkiye düÅŸmanlarının hezeyanlarını anladık, bunu biliyoruz, Son yıllarda tüm terör örgütlerinin başını öyle ezdik ki ne yapsalar yeridir. Ülkemizin yaÅŸadığı sıkıntılara adeta ateÅŸin üzerine benzinle gider gibi yaklaÅŸan anamuhalefet partisine ve onun başındaki malum zata ne diyeceÄŸiz? Biz bu zatın iftiralarını yüzüne vurmaktan, eline tutuÅŸturulan kağıt parçalarının belge deÄŸil paçavra olduÄŸunu anlatmaktan yorulduk. Kendisini baÅŸbakanlığımız ve cumhurbaÅŸkanlığımız döneminde belki bin kez rezil kepaze ettik. Ama bu zat aynı iftira vagonuna binmekten vazgeçmedi. Türkiye'de ne kadar terörist, ne kadar provokatör, ne kadar ÅŸaibeli tip varsa hepsi bu zat tarafından grup konuÅŸmalarında baÅŸ tacı ediliyor, övülüyor, destekleniyor. Ankara’dan Ä°stanbul’a yürüyüÅŸte koluna kimlerin giridÄŸini baktığımızda mesele tüm açıklığıyla ortaya çıkıyor. Teröristlerle el ele kol kola yürüyebiliyor. Son grup konuÅŸmasında önce Kudüs meselesine girdi, sonra hızını alamayıp 'ErdoÄŸan BM’de Filistinle ilgili tek söz etmedi' diyor. Ben buna nasıl cevap vermeyeyim. Biliyorum buna benim milletim inanmaz. Filistin denince akla AK Parti gelir, Gazze denince akla AK Parti gelir. Biz BM'de Filistin'i de Kudüs'ü de anlattık. Biz bunları Ä°stanbul'da da anlatıp, onu BM Genel Kurulu'na getiren biz deÄŸil miyiz? Sen hangi bulutlarda dolaşıyorsun? Senin bu iÅŸlerde en ufak bir emeÄŸin var mı? Kudüs'ün Filistin'in acısını hissettikleri için deÄŸil, bize yüklenmek için bu konuyu gündeme getirdiler. Ama orada da çuvalladılar.

'Türkiye'de ekonomik kriz yok, manipülasyon var'

Ana muhalefetin başındaki zat Filistin'den girip rotayı ekonomiye çevirdi. Kriz diyor. Türkiye'de bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi öÄŸren. Türkiye'de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun. Türkiye'de ekonomik kriz yok, manipülasyon var. Bu konuda söyledikleri de aslında kendisinin meselenin ne kadar dıişında olduÄŸunu gösteriyor. Ya ne kadar zavallısın. Resmi ziyaret yaptığımız ülkelere bize para verin diye yalvarıyormuÅŸuz. Biz bu ülkelerden Türkiye'ye yatırımları konusunda destek istiyoruz. Biz para istemedik, istemeyiz. Kim kime yalvardı diye para verir? Biz gittiÄŸimiz her yerde yönetimlere ve özel sektöre ülkemizin büyüklüÄŸünü ve fırsatlarını anlatıp, yatırım davetinde bulunuyoruz. Yatırım daveti baÅŸka ÅŸeydir, para istemek baÅŸka ÅŸeydir. Kendilerinin SGK’yı nasıl batırdıklarını o dönemi yaÅŸayan benim milletim çok iyi biliyor. Son Almanya seyahatinde, 5 yıl 10 aya mahkum olan sözde gazeteci vardı ya boÅŸluÄŸunu buldu oraya kaçtı, orada da rahat durmadı. Orada da kendisine sahip çıkacak olanları, sözde siyasetçileri buldu. Haber de bize gelince, 'EÄŸer bizimle beraber orada bulunacaksa biz müÅŸterek bir basın toplantısı yapamayız. O zaman siz onunla basın toplantısı yaparsınız, daha sonra da biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız.' diye haber gönderdik EÄŸer bizimle beraber orada bulunacaksa biz müÅŸterek bir basın toplantısı yapamayız. Biz onun olmadığı bir basın toplantısını yaparız. 5 yıl 10 aya mahkum olmuÅŸ birini siz bu ülkede barındırıyorsanız bunun stratejik bir ortaklığa yakışan yanı yoktur. Aynı ÅŸey bizde olsa biz elinden tutar size teslim ederiz. Benim ülkemde mahkum olmuÅŸ bir sözde gazeteciyi orada barındıyorsanız, bunun ortaklığa yakışan bir durum yoktur.

McKinsey tırtaşması: 'Bunlardan fikri danışmanlık da almayacaksınız'

Dünyada kamu borcunun milli gelire oranı en düÅŸük devletlerden biri Türkiye'dir. Biz ülkemizi faiz, enflasyon, kur ÅŸer üçgenine sıkıştırmaya çalışanların oyunlarını bozmakla meÅŸgulüz. CumhurbaÅŸkanlığı külliyesiyle ilgili bunun iftiralarını dinlemekten bıktık. Hatırlarsanız külliyemiz ilk hizmete girdiÄŸinde oraya gelmeyeceÄŸini söylemiÅŸti. Altın klozetlerden falan bahsetti. Bunlar bu kadar iftira ile yetiÅŸmiÅŸ tipler. Dünyada baÅŸarı olarak gösterilen kamu-özel ortaklığı projelerini eleÅŸtirmesini mantıktan uzaktır. Ä°ÅŸte üçüncü havalimanı, Bay Kemal, o da öyle. Üçüncü köprü, o da öyle. Bunlar nasıl yapılıyor, bunu öÄŸren. Bay Kemal sen anlamazsın sen bu iÅŸten. SSK'yı da böyle batırdın zaten. Bunları biz kaynakları çeÅŸitlendirerek hamdolsun yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Türkiye'nin bu kadar kısa sürede bu kadar büyük yatırımları hayata geçirmesini hala anlamayan birine anlatmayı söz israfı olarak görüyorum. Kamu özel ortaklığını Türkiye nasıl baÅŸardı bunu anlatın dediler G-20 Toplantısı’nda. Bu zat ücreti mukabil tutulmuÅŸ bir danışmanlık ÅŸirketi üzerinden aklı sıra bizi köÅŸeye sıkıştırmaya çalışıyor. Tüm  arkadaÅŸlarımıza söyledim, bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz. Bu zata deÄŸil ama bu zatın hezeyanlarıyla aklı karışmış olan varsa izah etmek isterim. Evet, bir dönem Türkiye savunmadan tarıma herÅŸeyini Amerika'ya teslim etmiÅŸtir. Türkiye bu felaketi tek parti CHP ve milli ÅŸefi Ä°nönü döneminde yaÅŸamıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.