Sosyal Medya

Güncel

Yaylacılara 'Yaylalardan inin' uyarısı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin yüksek kesimlerindeki yaylalarda kar yağışının etkisini göstermesiyle yaylacılar dönüş hazırlıklarına başlarken, İlçe Kaymakamlığı da önümüzdeki günlerde bir mağduriyet yaşanmaması için yaylalarda 10 Ekim'den sonra kimsenin kalmaması konusunda çağrıda bulundu.



Rize'nin ÇamlıhemÅŸin ilçesi sınırlarında yer alan yaylalarda aralıklarla etkili olan kar yağışı 2 bin rakıma kadar indi ve yaylaların zirveleri beyaza büründü. BüyükbaÅŸ ve küçükbaÅŸ hayvanların beslendiÄŸi yaylalardaki vatandaÅŸlar, kar yağışı sonrasında yayla evlerini kapatarak sürülerini bölgeden indirmeye baÅŸladı.
 
'KÄ°MSE KALMASIN'
ÇamlıhemÅŸin Kaymakamlığı ve Ä°lçe Köylere Hizmet Götürme BirliÄŸi'nde, geçen yıllarda yaylalarda mahsur kalan yaylacıların durumları göz önüne alınarak 10 Ekim tarihine kadar yaylacıların yerleÅŸim yerlerine inmesi konusunda karar alındı.
 
ÇamlıhemÅŸin ilçesinde yayla ve yaylacı sayısının fazla olması nedeniyle ilçe kaymakamlığı maÄŸduriyet yaÅŸanmaması için yaylalarda 10 Ekim'den sonra kimsenin kalmaması konusunda çaÄŸrıda bulundu.
 
ÇamlıhemÅŸin Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Ä°lçemize baÄŸlı yaylalarda bulunan vatandaÅŸlarımızın kış ÅŸartlarının yoÄŸun olduÄŸu bu aylarda yaylalarda kalmaması ve ilçe merkezlerine gelmesi hayati önem taşımaktadır. GeçmiÅŸte yaÅŸanan acı tecrübelerimiz var. Kışın acil müdahale gerektiÄŸi durumlarda en önemli talep yaylalarda mahsur kalan vatandaÅŸlarımız ve ailelerinden geliyor. Bu sorunları artık yaÅŸamamak için 10 Ekim’den sonra yaylalarda kimsenin kalmaması Konusunda vatandaÅŸlarımızı uyarmak istedik. Bu tarihten itibaren yaylada kalan vatandaÅŸlarımızın maÄŸduriyet yaÅŸamaması bizim için önemlidir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.