Sosyal Medya

Sabah yazarı Ankara adayı için Erdoğan'ın en yakınındaki ismi işaret etti!

Her seçim öncesi hareketli olan Ankara kulisleri bu kez bir hayli sönük... Bunda yerelde de yeni bir anlayışın devreye girmesi kadar, eski siyasi aktörlerin irtifa kaybetmesinin de etkisi büyük. Başkenti hareketlendirecek yeni bir isim aranıyor.



AK Parti kulislerinde ÅŸimdi hem yeni hem de güçlü bir isimden söz ediliyor.
CumhurbaÅŸkanının Özel Kalem Müdürü Hasan DoÄŸan... DoÄŸrusu AK Partililer DoÄŸan ismini Ankara'ya yakıştırıyor ama CumhurbaÅŸkanı'nın buna izin vermeyeceÄŸi söyleniyor.
Bu arada mevcut belediye baÅŸkanı Mustafa Tuna'nın önceki gün Melih Gökçek'i suçlayan tweet'i ortalığı hayli karıştırdı. Kulislerde Tuna'nın, bu çıkışıyla kendi ayağına kurÅŸun sıkarak bir ihtimal olan adaylık ÅŸansını yok ettiÄŸi konuÅŸuluyor.
CHP'nin Ankara'daki tek umudu ise yine Mansur YavaÅŸ. Ancak, YavaÅŸ, henüz kararını vermiÅŸ deÄŸil. Anket yaptırıyor, kanaat önderleriyle görüÅŸüyor ve eski havayı yakalayamayacağı korkusu yaşıyor. Kısaca Ankara'da birçok bilinmezin bir araya geldiÄŸi bir seçim süreci yaÅŸanıyor.
Tabii Ankara'da sadece Ankara konuÅŸulmuyor.
Gündemde Ä°stanbul ve Ä°zmir de var. AK Parti kulislerinde Ä°stanbul için yeni bir isimden daha söz ediliyor; icraatçı kimliÄŸiyle bilinen UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan... CHP Ä°stanbul için ise Ankara kulislerinde bir adım önde olan isim Akif Hamzaçebi...
Ä°zmir'e gelince... Mevcut BaÅŸkan Aziz KocaoÄŸlu'nun her seçim öncesi yaptığı gibi aday olmayacağını açıklaması bu kez çok farklı bir etkiye yol açtı ve CHP kulislerini hareketlendirdi. Ancak riski de var. Çünkü Muharrem Ä°nce'yi desteklediÄŸi için aday yapılmayacağı hesabı yapan KocaoÄŸlu'nun CHP'yi negatif etkileme ihtimali yüksek.
CHP bunu bertaraf edebilir mi göreceÄŸiz.
Adaylar arasında Kemal KarataÅŸ ve Abdül Batur isimleri geçiyor ama Seferihisar Belediye BaÅŸkanı Tunç Soyer adının netleÅŸtiÄŸi söyleniyor. Bu isimlere KocaoÄŸlu destek vermediÄŸi sürece CHP'nin Ä°zmir'de iÅŸi hiç kolay deÄŸil. Bu tabloya Ä°zmir'de Ä°yi Parti'nin de güçlü bir isimle katılması siyasi denklemi deÄŸiÅŸtirebilir. Bu da AK Parti için iyi bir fırsat... Bu yüzden AK Parti, Ä°zmir'de yerel yönetime her zamankinden daha yakın ve bu nedenle de merkez saÄŸ seçmene sıcak gelecek bir isim düÅŸünülüyor.
Bu açıdan mevcut il baÅŸkanı Aydın Åžengül ismi de kulislerde konuÅŸuluyor.
 
Ä°stanbul BeÅŸiktaÅŸ'ta iÅŸler karışık 
Ankara kulislerine nokta koyup, birkaç gün önce yazdığım Ä°stanbul BeÅŸiktaÅŸ'a dönelim. Orada da ortalık bir hayli karışmış durumda. O yazıda BeÅŸiktaÅŸ BaÅŸkanı Fikret Orman'ın kulislerde konuÅŸulan giriÅŸimlerinden söz etmiÅŸtim. Orman adına BeÅŸiktaÅŸ kulübünden yapılan açıklamanın esasını buraya alıyorum: "BaÅŸkanımızın haberde geçtiÄŸi gibi herhangi bir görüÅŸmesi ve düÅŸüncesi hiçbir zaman olmamıştır." Acaba Åžafak YazıcıoÄŸlu'nun olmuÅŸ mu? Merak iÅŸte. Bu arada CHP'den BeÅŸiktaÅŸ belediye baÅŸkan adayı olmak için kıran kırana bir savaşın sürdüÄŸünü de söyleyelim.
O isimlerden biri de eski CHP Genel BaÅŸkan Yardımcılarından Yasemin Cankurtaran... Adı önce Ä°stanbul büyükÅŸehir adaylığı için geçti ancak asıl hedefi BeÅŸiktaÅŸ'mış... Hatta bunun için bizzat KılıçdaroÄŸlu tarafından Aydın'a Özlem ÇerçioÄŸlu'nun yanına staj yapması için gönderildiÄŸi söyleniyor. Ä°ÅŸin en ilginç yanı ise Cankurtaran'a en büyük desteÄŸi, görevden alınan BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Murat Hazinedar'ın eÅŸi Özlem Hazinedar'ın vermesi... Ne olur bilinmez ama CHP'nin yerelden BeÅŸiktaÅŸ'a bir aday çıkartmaması parti tabanını dalgalandırır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.