Sosyal Medya

Trump Suudilerden böyle rüşvet istedi: 2 haftada devrilirsiniz!

ABD Başkanı Donald Trump, ülkeseini uluslar üstü görmeye devam ediyor. ABD Başkanı'nın hedefinde de bu sefer Suudi Arabistan Kralı Selman vardı.



Trump, Virginia'daki halka açık konuÅŸmasında Suudi Arabistan baÅŸta olmak üzere zengin ülkeleri, ülkesini tehdit eden saldırılara karşı korumaya çağırdı.

"BÄ°ZSÄ°Z BAÅžINIZA KÄ°M BÄ°LÄ°R NELER GELÄ°R"

Son dönemlerde iyi iliÅŸkilerle gelen Suudi Arabistan ve ABD'nin arası para meselelerinden dolayı açılmak üzere. ABD BaÅŸkanı'nın konuÅŸmasında Suudi Arabistan doÄŸrudan hedef alınırken, Selman ile telefonda uzun uzun konuÅŸtuklarını, söyledi.

Trump, Suudi Arabistan'ı çok sevdiÄŸini ve iliÅŸkilerinin iyi olduÄŸunu belirtirken, "Kral trilyonlarca doların var ve bizden kimsenin ne olacağını bilmiyoruz. Herhangi saldırı durumunda biz olmasak uçağını bile koruyamazsın" dediÄŸini belirten Trump, Suudi Arabistan'ı aÅŸağılayan ifadeler kullandı.

Trump Suudi Arabistan'ı daha fazla savunma harcaması yapmaya çağırdı.

BÄ°ZE PARA ÖDEMEK ZORUNDALAR

Zengin ülkelerin ordularını koruduÄŸunu ancak karşılığında hiç birÅŸey alamadığını sözlerine ekleyen Trump, "Bize para ödemek zorundalar" gibi sözlerle Güney Kore ve Suudi Arabistan gibi ekonomisi güçlü ülkelerle alay etti.

Veliaht Prens Selman'ın New York ziyaretinde, Japon SoftBank ile yaptığı görüÅŸmenin ardından duyurulan ve 200 milyar dolar yatırım gerektiren 200 gigavatlık dünyanın en büyük güneÅŸ enerjisi projesi Suudi Arabistan tarafından rafa kaldırıldığı açıklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.