Sosyal Medya

Güncel

BM'den deprem ve tsunami mağdurlarına 15 milyon dolar

BM, Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda meydana gelen deprem ve sonrasında oluşan tsunami felaketinden etkilenenlere yardım için acil durum müdahale fonundan 15 milyon dolar tahsis edileceğini duyurdu.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler'den yapılan yazılan açıklamada, deprem ve tsunami nedeniyle yaklaşık 66 bin ev, altyapı, yol ve köprülerin zarar gördüÄŸüne, artçı sarsıntıların devam ettiÄŸine ve binlerce kiÅŸinin hasarlı ve yıkılan evlere dönemediÄŸine dikkat çekildi.
 
Endonezya hükümeti ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürse de destek ve yardımlara ihtiyaç duyulduÄŸu ifade edilen açıklamada, BM'nin afetzedeler için acil durum müdahale fonundan 15 milyon dolar tahsis edeceÄŸi belirtildi.
 
Ülkenin kuzeyindeki Swalesi Adası'nda, Palu Körfezi'nin 27 kilometre kuzeyinde cuma günü ABD Jeolojik AraÅŸtırmalar Kurumu (USGS) verilerine göre 7,5 büyüklüÄŸünde deprem meydana gelmiÅŸti. Yerel kaynaklar, depremin ÅŸiddetini 7,4 olarak açıklamıştı.
 
Depremin ardından Donggala ve Palu kentlerini, yüksekliÄŸi 3 ila 6 metreye ulaÅŸan tsunami dalgaları vurmuÅŸtu.
 
Endonezya'da bu yıl Lombok Adası'nda temmuz sonu ve aÄŸustos ayında 6,3 ve 6,9 ile 7 büyüklüÄŸünde depremler yaÅŸanmış, 450 binden fazla kiÅŸiyi etkileyen bu sarsıntılar nedeniyle 563 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.
 
"Pasifik AteÅŸ Çemberi" olarak adlandırılan, deprem ve volkan kuÅŸağında yer alan Endonezya'da, 26 Aralık 2004'te 9,1 büyüklüÄŸündeki deprem ve ardından oluÅŸan tsunami sonucu bölgedeki diÄŸer ülkeleri de kapsayan geniÅŸ bir alanda 230 bin kiÅŸi ölmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.