Sosyal Medya

Güncel

Yardım kuruluşları Endonezya için teyakkuzda

Endonezya'da yaşanan deprem ve tsunami sonrası yardım kuruluşları bölge için çalışma başlattı



Endonezya depremden sonra uluslararası yardım çaÄŸrısında bulundu.
 
Ülkede deprem sonrası yaÅŸanan tsunami ile yerle bir olan bölge için düzinelerce yardım kuruluÅŸu ve sivil toplum örgütleri yardım saÄŸlamak için sıraya girdi.
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Endonezya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinde hayatlarını kaybeden kardeÅŸlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil ÅŸifalar diliyorum. KardeÅŸ Endonezya halkının başı saÄŸolsun.
 
Türkiye, Endonezya’nın yaralarının sarılması için her türlü yardımı saÄŸlamaya hazırdır." dedi.
 
Ä°HH yaptığı açıklamada, "Endonezya'yı vuran 7,5 büyüklüÄŸünde depremle birlikte bazı bölgelerde tsunami meydana geldi. Acil Yardım ekiplerimiz bu gece yola çıkmak üzere hazırlıklara baÅŸladı. DEPREM yazıp 3072’ye SMS göndererek siz de 5 TL destekte bulunabilirsiniz. " dedi.
 
Sadakataşı DerneÄŸi açıklamasında, "Endonezya Acil Yardım Bekliyor!
 
7.5 ÅŸiddetindeki deprem ve ardından oluÅŸan tsunami ile sarsılan Endonezya’nın acılarına ortak olmak ve yaralarını sarmak için acil yardım çaÄŸrısı yapıyoruz." dedi.
 
Türk Kızılay'ı açıklamasında, " depremin ve tsunaminin ardından BangladeÅŸ delegasyonumuzdan iki uzman personelimiz, Endonezya Kızılhaçı ile birlikte afet yardım çalışmalarına katılmak üzere Sulawesi bölgesine hareket etmiÅŸtir. " dedi.
 
BeÅŸir DerneÄŸi açıklamasında, 
 
"Endonezya'nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen 7,7 büyüklüÄŸündeki depremde 800 den fazla kiÅŸinin öldüÄŸü ve çok sayıda kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.
 
DoÄŸabilecek insani yardım için bölgede çalışmalarımız devam ediyor. 
 
Yaraları sarmak için;
 
Acil Yaz 4032'ye Gönder 10₺ bağışla " dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.