Sosyal Medya

Güncel

Fırtınaya hazırlık! Kapalı otoparklar tamamen doldu

Yunanistan üzerinden yurda giriş yapması beklenen fırtınayla ilgili kamu kurumlarının ve belediyelerin aldığı önlemlerinin yanı sıra vatandaşlar da özellikle araçları için kendi önlemlerini aldı. İzmir ve Muğla’da kapalı otoparklar doldu.



Ä°zmir'de kapasitesi 20 bini bulan belediye ile özel iÅŸletmelere ait tüm açık ve kapalı otoparklar doldu. VatandaÅŸlar yer açılacağı umuduyla otoparklar önünde kuyruk oluÅŸturdu. Aracını hafta sonu için otoparka bırakan Necdet ÅžiÅŸman, fırtına geçinceye kadar toplu ulaşım araçlarını tercih edeceÄŸini söyledi.
 
Akdeniz üzerinde toplanmaya baÅŸlayan ve 'Tropik fırtına' adı verilen kasırganın Türkiye'yi vurma ihtimali üzerine kriz masaları oluÅŸturuldu. Kamu kurumları ile belediyeler tüm ekipmanlarıyla önlem aldı. Personelin izinleri kaldırıldı. Fırtınayı bekleyen vatandaÅŸlar da evlerinin balkonlarında aldıkları önlemlerin yanı sıra araçları için kapalı otoparkları tercih etti. Kentte BüyükÅŸehir Belediyesi'ne ait olanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 21 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark alanı bulunduÄŸu öÄŸrenildi. Bu otopark alanları günler öncesinden doldu. Yer bulma ya da yer açılacağı umuduyla otoparklar önünde vatandaÅŸlar araçlarıyla kuyruk oluÅŸturdu. Alsancak semtinde otopark iÅŸleten Ergün EmiÅŸen, fırtına beklentisiyle otoparklarında yer kalmadığını belirterek, "Fırtına söylentisi çıktığından beri otoparkımız sürekli doldu. Geçen haftalara göre doluluk oranlarımız da arttı. Önceki haftalarda gündüz saatlerinde yüzde 40 dolayında olan doluluk durumumuz ÅŸimdi yüzde 90'lara çıktı. AkÅŸam saatlerinde zaten yer bulunmuyor" dedi. Otoparkı tercih eden araç sahiplerinden Necdet ÅžiÅŸman ise "Fırtına çıkacağı haberlerinden sonra sokak aralarını ya da bina önlerini tercih etmedim. Aracımı güvenli olacağı için açık otoparka bıraktım. Hafta sonu da burada kalacak. Ben fırtına geçene kadar toplu taşıma araçlarını tercih edeceÄŸim" dedi.
 
METEOROLOJÄ°DEN DE FIRTINA AÇIKLAMASI
 
Meteoroloji Bölge MüdürlüÄŸü yetkililerinden alınan bilgiye göre tahminlerde deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildiÄŸi. Yenilenen tahminlere göre, fırtınanın Yunanistan üzerinden Ege Denizi'ne kadar gelmesi ve ÅŸiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesinin beklendiÄŸi ifade edildi. Buna göre, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de beklenilen rüzgar ÅŸiddeti ile yağış miktarının bir miktar azalmasının beklendiÄŸi, MuÄŸla, Aydın, Ä°zmir ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, Çanakkale ve Edirne'de pazar günü rüzgar hızının 70-90 km/saat, yağış miktarının ise metrekareye 50-75 kg civarında gerçekleÅŸeceÄŸi öÄŸrenildi.
 
KOCAOÄžLU TWÄ°TTER'DAN PAYLAÅžTI
 
Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu, Twitter hesabından "Ä°zmir'de beklenen ÅŸiddetli fırtınanın gücü azalıyor ve son duruma göre yönü de deÄŸiÅŸiyor. GeliÅŸmeleri çok yakından takip ediyoruz. Fırtınanın tekrar yön deÄŸiÅŸtirmesi ve hızını artırması ihtimaline karşı gerekli tedbirlerimizi aldık. Tüm ekiplerimiz görev başında" mesajını paylaÅŸtı.
 
MUÄžLA'DA DA BEKLENEN FIRTINA ÖNCESÄ° OTOPARKLAR DOLDU
 
MuÄŸla'daki kapalı otoparklar da yarın beklenen tropik fırtına öncesi doldu.
 
MuÄŸla BüyükÅŸehir Belediyesi'ne ait merkez ilçe MenteÅŸe'deki 4 katlı kapalı otopark tamamen doldu. Günlük ortalama yaklaşık 160 araç giriÅŸinin olduÄŸu, 210 araç kapasiteli kapalı otoparkta, tropik fırtına uyarısı sonrası yer kalmadı.
 
Ä°lçe merkezinde ise güneÅŸli havaya raÄŸmen, cadde ve sokakların boÅŸ kalması dikkat çekti. Fırtına ihtimaline karşı MuÄŸla ValiliÄŸi kriz merkezi oluÅŸtururken, vatandaÅŸlar da kendi önlemlerini almaya baÅŸladı. Balkon ya da teraslarda bulunan masa ve sandalyeler, evlere alındı. Rüzgarla uçup savrulabilecek ya da tehlike yaratabilecek her türlü eÅŸya da, korunaklı bir alana taşındı.
 
DALGA YÜKSEKLİĞİ 2,5 METREYE ULAÅžACAK
 
Meteoroloji 4'üncü Bölge MüdürlüÄŸü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, MuÄŸla çevresinde gece yarısından sonra yaÄŸmurun etkili olacağını belirtti. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalacağı kaydedildi. Rüzgarın güney ve batı yönlerden orta, yağış anında kuvvetli, gece yarısından itibaren MuÄŸla çevrelerinde ve Bodrum- Marmaris arasında fırtına ÅŸeklinde eseceÄŸi ifade edildi. Dalga yüksekliÄŸinin 2,5 metreye ulaÅŸacağı belirtilen açıklamada, yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.