Sosyal Medya

Güncel

Alman polisi cami açılışına Türkleri almıyor

Köln’de bulunan DİTİB Cami’nin açılışı için kente gelen binlerce insan polisin almış olduğu bir son dakika kararı nedeniyle açılışa katılamayacak.



 Köln’de bulunan DÄ°TÄ°B Cami’nin açılışı için bu kente gelen binlerce insan polisin almış olduÄŸu bir son dakika önlemi nedeniyle açılışa katılamayacak.
 
Açılışına CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın da katılacağı camiye yakın caddelerde yaklaşık 1 km mesafede barikat kuran polis, açılış için Avrupa’nın çeÅŸitli kentlerinden gelen binlerce Türk’ü tören alanına almıyor.
 
Polis tarafından açıklanan bu son dakika kararına gerekçe olarak DÄ°TÄ°B’in güvenlik konseptini yeterli düzeyde hazırlamadığı iddia edildi. Bu geliÅŸmeden habersiz olan binlerce Avrupalı Türk çeÅŸitli kentlerden Köln’e akın etti. Tören alanına giremeyen Türkler polis barikatlarinın önünde toplanarak, bayraklar ve sloganlar eÅŸliÄŸinde geliÅŸmeleri protesto etti.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın programı kapsamında açılışa katılacağı önceden duyurulmuÅŸtu. Törene, daha önce 500 kiÅŸi yazılı olarak davet edilmiÅŸti. Adı listede olan 500 kiÅŸinin haricinde kimse açılışa alınmayacak.
 
Karar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.