Sosyal Medya

Güncel

Can Dündar’dan açıklama… ‘Erdoğan yalan söyledi…’

Almanya'da yaşayan gazeteci Can Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel ile düzenlediği basın toplantısında kendisi için kullandığı ifadelerine cevap vererek 'Erdoğan, basın toplantısında dünyanın gözünün içine baka baka yalan söyledi. Ajan olduğumu kanıtlarsa mesleği bırakacağım' dedi.



Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Can Dündar, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel ile düzenlediÄŸi basın toplantısı esnasında "Can Dündar bir ajan, iadesini istemek en doÄŸal hakkımız" ifadelerini kullanan ErdoÄŸan'a cevap vererek ÅŸunları söyledi:

"ErdoÄŸan, kendisine soru sorulmasını istemeyen bir lider ve basın toplantısına katılacak kiÅŸileri de kendisi belirlemek istedi. Ben de diÄŸer gazeteciler gibi basın toplantısını izlemek üzere baÅŸvurdum, akreditasyonumu aldım ve dolayısıyla asın toplantısına katılmaya karar verdim. Daha sonra ErdoÄŸan'ın bundan hoÅŸlanmadığını öÄŸrendim. Aslında ErdoÄŸan eÄŸer ben baısn toplantısına katılırsam kendisinin bu basın toplantısını boykoy edeceÄŸini söylemiÅŸ. Bu bilgiyi Alman makamları da konfirme etti. Bir liderin bir gazteeci yüzünden toplantı iptal etmesi Alman meslektaÅŸlarıma garip gelebilir ancak böyle bir yüzleÅŸme ErdoÄŸan'ın istemediÄŸi bir ÅŸey.

'YAÅžANACAK SKANDALA TARAF OLMAK Ä°STEMEDÄ°M'

Ben de bunun üzerine basın toplantısına gitmemeye karar verdim. Birincisi, bir gazeteci olarak haber olmak istemedim, ikincisi bir diplomatik skandalın parçası olmak istemedim, üçüncüsü, orada yaÅŸanacak diplomatik skandala taraf olmak istemedim. Ama asıl önemlisi, ErdoÄŸan'ın bunu alman gazetecilerden gelecek sorulardan kaçınmak için bir bahane olarak kullanacağını anladım ve buna fırsat vermek istemedim. Önemli olan soruların sorulmasıydı, kimin sorduÄŸu ikinci plandaydı. Ama ErdoÄŸan'ın bu tavrı bile basın özgürlüÄŸü kavramınhdan ne kadar uzak olduÄŸunu ve gerçek gazetecilerden gelecek sorulardan ne kadar korktuÄŸunu ortaya koydu.

'Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°N Ä°YÄ°LEÅžMESÄ°NDEN YANAYIM'

Ben Türkiye ve Almanya'nın iliÅŸkilerinin iyileÅŸmesinden yanayım. Ama bir koÅŸulla. Almanya, dmeokratik ve basın özgürlüÄŸün olduÄŸu bir Türkiye ile eÅŸit müzakere edebilir. Hukukun üstünlüÄŸü olmazsa yalnızca biz gazeteciler deÄŸil, Türkiye'de yatırım yapacak Alman yatırımcılar da zarar görür. Benim bugün basın toplantısında izlediÄŸim ErdoÄŸan, yıllardır duyageldiÄŸim ErdoÄŸan'dan farklı biri deÄŸildi. Ne basın özgürlüÄŸü, ne de demokratik reformlar konusunda en ufak bir ipucu vermedi.

'KANITLARSA MESLEĞİ BIRAKACAĞIM'

Ä°zlediyseniz, ErdoÄŸan beni basın toplantısında ajanlıkla suçladı. Öncelikle Sayın BaÅŸbakan Merkel'e bu konuda ErdoÄŸan'la aynı fikri paylaÅŸmadığını söylediÄŸi için teÅŸekkür etmek istiyorum. ErdoÄŸan, basın toplantısında dünyanın gözünün içine baka baka yalan söyledi. ErdoÄŸan benim ajan olduÄŸumu kanıtlarsa mesleÄŸi bırakacağım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.