Sosyal Medya

Güncel

Suriyeli kadınlar dernek açtı

Kilis'te Suriyeli kadınların öncülüğünde kurulan Kadın Destek ve Yetkilendirme Derneği hizmete açıldı.



Kilis Belediye BaÅŸkanı Hasan Kara, derneÄŸin açılışı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle kadınların sosyal hayata kazandırılmasına yönelik kurulan derneÄŸin faydalı olacağına inandığını belirtti.

Bir toplumun kadınının kendi ayakları üzerinde durması halinde, o toplumun güçlü olmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Kara, açılışı yapılan derneğin kadınları bulundukları ortamda daha güçlü hale getireceğine inandığını ifade etti.

'TOPLUMUN VAZGEÇİLMEZ UNSURU AİLEDİR'

DerneÄŸin Türk ve Suriyeli kadınların kaynaÅŸmasına da katkı sunacağını düşündüğünü aktaran Kara, "Toplumu kaynaÅŸtıran iki ana unsur vardır biri çocuklar diÄŸeri kadınlar. Toplumun iki kesimi kaynaşırsa özellikle de çocuklar ve kadınlar kaynaşırsa erkeklerin kaynaÅŸması çok daha kolay olur çünkü bizim içinde, Suriyeli kardeÅŸlerimiz içinde toplumun vazgeçilmez unsuru ailedir." diye konuÅŸtu.

Dernek BaÅŸkanı Fatma Saadi de Suriyeli kadınlar ve çocukların bazı haklarından habersiz olduÄŸunu bu nedenle böyle bir dernek kurduklarını söyledi.

Dernek olarak Azez, Cerablus ve Afrin'de yapılandıklarını ifade eden Saadi, bu bölgelerde öncelikle küçük yaşta evlilik ile kadına ve çocuğa şiddetin önlenmesi adına eğitimler verileceğini dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.