Sosyal Medya

Güncel

Maduro’dan ABD’ye sert tepki: Ailemi bu işe karıştırmayın

ABD'nin Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun eşi Cilia Flores ve hükümetteki bazı isimlere yaptırım kararı alması üzerine açıklamalarda bulunan Maduro, 'Eğer bana saldırmak istiyorsanız bana saldırın. Eşimi veya ailemi bu işe bulaştırmayın, korkak olmayın' dedi.



ABD tarafından alınan yaptırım kararı kapsamında hazırlanan kara listenin, aralarında Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodrgiez ve Savunma Bakanı Vladimir Padrino'nun da olduğu Maduro'nun yakın çevresinden 6 kişiyi kapsadığı belirtildi.
 
ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmada da Venezüella iktidarını hedef alarak, sosyalist rejimin ülke halkını sefalete sürüklediğini söyledi. Trump, kuruldaki ülkelere Venezüella'da demokrasinin inşa edilmesi için ABD'ye destek vermeleri çağrısı yaptı.
 
'EŞİMİN TEK SUÇU BENİMLE EVLİ OLMASI'
 
Venezüellalı lider ise, ABD'nin yaptırım kararına 'sevdiklerimi bu işe karıştırmayın' diyerek yanıt verdi. "Eşimin tek suçu benimle evli olması" diyen Maduro, "Eğer bana saldırmak istiyorsanız bana saldırın. Eşimi veya ailemi bu işe bulaştırmayın, korkak olmayın" ifadelerini kullandı.
 
Enflasyonun yüzde 1 milyonu bulması beklenen ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle temel ihtiyaçlarda sıkıntı kritik boyutlara ulaştı.
Arkasında Washington'ın olduğu ekonomik bir savaşının kurbanı olduğunu savunan Devlet Başkanı Maduro, ABD'nin baskısına rağmen iktidarı bırakmayacağını her fırsatta dile getiriyor.
 
TRUMP'LA YÃœZ YÃœZE GELMEK Ä°STEDÄ°
 
Salı günü televizyondan halkına seslenen Maduro, Trump ile yüz yüze gelme istediğini de yineledi. Beyaz Saray ise bu görüşmenin ancak Venezüella'nın demokrasiye geçtiğinde mümkün olabileceğini söylüyor.
 
LATÄ°N AMERÄ°KA ÃœLKELERÄ°NDEN VENEZÃœELLA'YA BASKI
 
Bu arada, Latin Amerika devletlerinin Venezüella'daki insan hakları ihlali iddialarının Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından araştırılması için suç duyurusunda bulunacağı açıklandı. Bu girişimde bulunan Peru, Kolombiya, Paraguay, Şili ve Arjantin'e Kanada'nın da destek verdiği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.