Sosyal Medya

Af teklifi kabul edilirse Emrah Serbes, 1 yıl sonra tahliye olacak

Senarist ve yazar Emrah Serbes, MHP'nin af teklifi kabul edildiği takdirde 1 yıl sonra tahliye olacak.



Aydın yolunda, otomobillerine arkadan çarptığı Ayhan Özçelik (59), eÅŸi Nilgün (51) ile kızı Zeynep Özçelik'in (16) ölümüne neden olan ve 'bilinçli taksirle birden fazla kiÅŸinin ölümüne sebep olmak' suçundan yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen, 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes, MHP’nin meclise sunduÄŸu 5 yıllık indirimi kapsayan af teklifinin kabil edilmesi durumunda 1 yıl sonra denetimli serbestlikle tahliye olacak.
 
Kaza, 22 Eylül 2017 tarihinde saat 04.30 sıralarında, Ä°zmir- Aydın yolunun Torbalı kavÅŸağı yakınlarında meydana geldi. Ä°zmir'den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelik (59) yönetimindeki 35 TV 9335 plakalı otomobile, arkadan gelen 34 NT 5005 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın ÅŸiddetiyle savrulan Özçelik'in kullandığı otomobil taklalar attı. Kazayı gören diÄŸer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sevk edilen saÄŸlık ekipleri, sürücü Ayhan ve kızı Zeynep Özçelik'in öldüÄŸünü belirledi. Kazada ağır yaralanan Nilgün Özçelik ise Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda kalbi duran ve yapılan müdahalelerle yaÅŸama döndürülen Nilgün Özçelik, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoÄŸun bakıma alınan Nilgün Özçelik, kazadan 12 gün sonra yaÅŸamını yitirdi. Kazada ölen baba, anne ve kızları, Manisa'nın Soma ilçesinde topraÄŸa verildi. Kazanın ardından otomobili kendisinin kullandığını öne süren Kenan DoÄŸru tutuklandı.
 
Ancak bu aÅŸamada; babasını, annesini ve kız kardeÅŸini kazada yitiren Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, savcılığa dilekçe vererek, sürücünün deÄŸiÅŸme ihtimali olduÄŸunu, bu nedenle soruÅŸturmanın Emrah Serbes yönünde geniÅŸletilmesi ve bu yönde delillerin toplanması talebinde bulundu. Savcılık tarafından talep kabul edilerek, soruÅŸturma geniÅŸletildi ve yeni delillerin toplanmasına karar verildi. Delillerin toplandığı süreçte 'Behzat Ç.' kitaplarının yazarı Emrah Serbes, kazadan 6 gün sonra sosyal medya üzerinden itiraf mektubunu paylaÅŸarak, sürücünün kendisi olduÄŸunu açıkladı. Torbalı Adliyesi'ne gelen Serbes, suçunu itiraf ederek, teslim oldu. Ä°fadesinin alınmasının ardından Emrah Serbes tutuklanırken, Kenan DoÄŸru ise tahliye edildi. SoruÅŸturma devam ederken, hazırlanan bilirkiÅŸi raporunda da Emrah Serbes'in asli ve tam kusurlu olduÄŸu belirtildi. Raporda, Serbes'in aracı alkollü olarak kullandığı, aşırı hızlı olduÄŸu için ÅŸerit ihlali yaptığı ve takip mesafesine dikkat etmediÄŸi yer aldı. Öte yandan kazada yaÅŸamını yitiren Ayhan Özçelik'in ise herhangi bir kusurunun bulunmadığı hazırlanan raporla soruÅŸturma dosyasına eklendi. Yazar Emrah Serbes hakkında, 'bilinçli taksirle birden fazla kiÅŸinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık ayrıca Serbes'in 3 yıla kadar araç kullanmaması için ehliyetine el koyulmasını da talep etti. Kaza sırasında Emrah Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aÅŸamada aracı kendisinin kullandığını ileri süren arkadaşı Kenan DoÄŸru için de 'suçu üstlenmek'ten 2 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
Ä°zmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Serbes'e 'taksirle öldürme' suçundan 10 yıl hapis cezası verilirken, 'bilinçli taksirle öldürme' hükümleri uygulanıp, cezası 13 yıl 4 aya çıkarıldı. Mahkeme heyeti, ayrıca Emrah Serbes'in sürücü belgesine de 2 yıl 6 ay süreyle el koyulmasına karar verirken, cezada indirim de uygulamadı. Kazada ilk önce sürücü olduÄŸunu söyleyen tutuksuz sanık Kenan DoÄŸru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan, MHP’nin meclise sunduÄŸu af teklifi belirli suçlarda 5 yıllık bir indirimi kapsarken, yaptığı kazayla üç kiÅŸinin ölümüne neden olan Emrah Serbes, teklifin yasalaÅŸması halinde 1 yıl sonra özgürlüÄŸüne kavuÅŸabilecek. Aldığı 13 yıl 4 ay hapis cezasının üçte ikisini çekecek olan Serbes’in cezası afla birlikte 2 yıla düÅŸecek. Kazadan sonra teslim olan ve 1 yıldır da cezaevinde olan Serbes, 1 yıl sonra denetimli serbestlik hakkından yararlanarak tahliye olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.