Sosyal Medya

Güncel

OECD verilerine göre dünya liderlerinin maaşları..

Liderlerin yıllık gelirleri...



Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında en yüksek maaş alan devlet başkanı yıllık 527 bin 854 dolar ile Avustralya Başbakanı Malcolm Bligh Turnbull.
 
OECD verilerine göre 32 ülkenin bulunduÄŸu listenin sonunda yıllık 57 bin 772 dolar ile Polonya BaÅŸbakanı Mateuz Morawiecky yer alıyor. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayip ErdoÄŸan ise 148 bin 626 dolar ile 23’ncü sırada.
 
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump görevi dolayısıyla yıllık 400 bin dolar maaş alıyor. Trump, seçim kampanyası döneminde maaşını bağışlama kararı almıştı. Görevinin ilk yılında, bu vaadine sadık kalarak 378 bin 333 doları eğitim ve sağlık alanında bağışlar için kullandı.
 
BaÅŸkan, ayrıca her ABD vatandaşı gibi yaptığı bağışlar nedeniyle vergi indiriminden de istifade ediyor. Forbes dergisine göre Trump’ın kiÅŸisel mal varlığı 3 milyar 700 milyon USD.
 
Lider maaÅŸlarının ‘ortalama gelire kıyaslamasında’ Türkiye Üçüncü 
 
OECD, liderlerin maaÅŸlarını ülkelerindeki kiÅŸi başına düşen milli gelirle kıyasladığı tabloda farklı bir sonuç çıkıyor. ÖrneÄŸin bir önceki listede ikinci sırada yer alan Ä°sviçre CumhurbaÅŸkanı Alain Berset, kiÅŸi başı gelir baz alındığında 12’ci sıraya kadar geriliyor.
 
MaaÅŸ geliri olarak 8’ci sırada yer alan Lüksemburg baÅŸbakanı, kiÅŸi başı gelir ile kıyas yapıldığı tabloda sonuncu sıraya kadar düşüyor.
 
OECD verilerine göre CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye’nin kiÅŸi başı gelire kıyasla aldığı maaÅŸ ile listenin üçüncü sırasında bulunuyor. ErdoÄŸan’ın önünde Meksika devlet baÅŸkanı ve Åžili cumhurbaÅŸkanı yer alıyor.
 
 
KAYNAK: OCAKMEDYA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.