Sosyal Medya

Dünya

Almanya Türkiye'ye silah satışını minimuma çekti!

Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu’ndan rahatsız olan milletvekillerinin baskısıyla Alman Meclisi, Türkiye’ye silah ihracatını 14-20 Nisan tarihleri arasında tek bir silahla sanırlandırdı.



Almanya’da 14 Mart’ta göreve baÅŸlayan yeni Merkel hükümeti Türkiye ve Suudi Arabistan gibi askeri operasyonlar düzenleyen ülkelere silah ihracatını azalttı. Alman Ekonomi Bakanlığı, Sol Parti’nin silah ihracatına iliÅŸkin verdiÄŸi soru önergesini yanıtladı. Buna göre, 14 Mart - 20 Nisan tarihleri arasında Türkiye ve Suudi Arabistan’a sadece birer silah ihracatını onayladı.

GEÇEN YIL 3 MİLYON EURO
Türkiye’ye izin verilen silah ihracatının bin 926, Yemen’e operasyonlar düzenleyen Suudi Arabistan’a izin verilen silah ihracatının ise 28 bin 563 euro deÄŸerinde olduÄŸu belirtildi. Geçen yılın aynı dönemde Türkiye’ye 3 milyon 300 bin euro, Suudi Arabistan’a ise 24 milyon 500 bin euro deÄŸerinde silah ihracatına izin verilmiÅŸti. Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı sonrası PYD/PKK’lı teröristler bozguna uÄŸratılmış ancak bu durum Alman Meclisinde tepkilere neden olmuÅŸtu.

SOL PARTÄ°: TAMAMEN DURDURUN
Almanya’da hükümet ortakları Yemen’deki savaÅŸa doÄŸrudan katılan Arap Koalisyonu’na baÄŸlı ülkelere silah ihracatının durdurulması konusunda uzlaÅŸma saÄŸlamıştı. Ãœrdün’e de sadece 150 bin euroluk silah satışına onay verildi. Sol Parti, Yemen’e operasyonlar düzenleyen ülkelerin yanı sıra Türkiye’ye de silah ve savunma ihracatının da tamamen durdurulmasını talep ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.