Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Erdoğan, çip fabrikası için yaptığı teklifi açıkladı

İstanbul'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruları cevapladı. Erdoğan, Samsung'a yaptığı teklifi açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde İstanbul Gençlik Festivali kapsamında gençler ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsung Türkiye'de çip fabrikası kurulması üzerinde çalıştıklarını söyledi.

ErdoÄŸan, 'Güney Kore'de, Samsung'a gelin Türkiye'de bir çip yatırımı yapın, her türlü teÅŸviÄŸi veririz' dediÄŸini açıkladı.

SAMSUNG ÇİP FABRİKASI KURUYOR

Kore ziyaretinin sorulması üzerine ErdoÄŸan yatırımlara dikkat çekti. Kore'de Samsung'u ziyaret ettiÄŸini belirten ErdoÄŸan, çip fabikası yatırımı için iÅŸ birliÄŸi çaÄŸrısı yaptığını belirterek, ''Arazi tahsisinden KDV ve enerji indirimine varana kadar vereceÄŸimiz teÅŸvikler ile sizlere getiri saÄŸlamış olacağız' dedik. Koreliler bize, Kore savaşından dolayı kan kardeÅŸ derler, 'madem kan kardeÅŸiz gereÄŸini yapalım' dedik. Ortak yatırıma gireceÄŸiz. Biliyorsunuz Samsung, Vestel ile ortaklıkları var ama bu alanda Türkiye'de yeni bir ortaklığa girerlerse bizi güçlendirecek ve rahatlatacak. Ä°nÅŸallah hayırlı olur'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.