Sosyal Medya

Dünya

Alman ordusunda 'Eurofighter' krizi

Alman ordusunda, "Eurofighter" avcı uçaklarının operasyonel hazırlığı ile ilgili büyük sorunlar yaşandığı ve teknik sorunlar nedeniyle savaş uçaklarının bir çoğunun görev alamayacak durumda olduğu belirtildi.



Almanya’da Hava Kuvvetleri raporuna dayandırılan habere göre, Alman ordusunda, "Eurofighter" avcı uçağının operasyonel hazırlığıyla ilgili büyük sorunlar yaÅŸadığı, bu nedenle Almanya’nın NATO’ya verdiÄŸi askeri taahhütleri yerine getiremeyeceÄŸi ifade edildi. Kendi kendini koruma sistemi ile ilgili teknik sorunlardan dolayı sadece yaklaşık 10 uçağın gerçek kullanıma hazır olduÄŸu belirtilirken, bir savunma sözcüsü çözüm üzerinde çalıştıklarını söyledi.

TANKLAR DA KÖTÜ DURUMDA

Åžubat ayında ekipman durumu hakkında açıklamalar yapılmış tanklar ve uçakların kullanım dışı olduÄŸu belirtilmiÅŸti. Raporda, Alman ordusunda bulunan 244 savaÅŸ tankının sadece 95’inin faaliyete geçtiÄŸi vurgulanmıştı. Rapora göre ordunun çok yönlü mevzilendirilmesi noktasında “kabiliyet eksikliÄŸinin” mevcut olduÄŸu, bunun en azından 2021’e kadar süreceÄŸi belirtilmiÅŸti. Raporda ayrıca NATO Mukabele Kuvveti (NRF) kapsamındaki acil müdahale gücü için kurÅŸun geçirmez yelek, kışlık giysi ve çadır eksikliÄŸi olduÄŸu aktarılmıştı. DiÄŸer taraftan savunma uzmanları acilen orduya ek bütçe ayrılması ve acilen ordunun yenilenmesi uyarısında bulunuyor.

SAVUNMA BAKANI EK BÜTÇE İSTEDİ

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, ordunun yenilenmesi için savunma bütçesine ek 12 milyar euro istemiÅŸti. Almanya’nın 2017’deki savunma bütçesi yaklaşık 37 milyar euroyken, 2018’deki bütçenin 39 milyar euro olması bekleniyor.

Ek bütçenin onaylanmaması halinde Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, 2019 için planlanan uluslararası silahlanma projelerinin durdurulabileceğine dikkat çekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.