Sosyal Medya

Güncel

Akşener: Sandıkları koruyun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İYİ Parti, bütün hukuki şartlarını tamamlamıştır. 10 Haziran itibarıyla 6 ayını doldurarak, seçime girmeye hak kazanmış siyasi partidir" dedi. Akşener, Demokrat Parti'den İYİ Parti'ye geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı dün makamında ziyaret etti ve Fethiye Beşkaza Meydanı’nda halka seslendi. Bu arada İYİ Parti, seçime katılmasıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) olumsuz karar alması ihtimaline karşı Emine Ülker Tarhan’ın genel başkanlığını üstlendiği Anadolu Partisi, Abdurrahim Karslı’nın genel başkanı olduğu Merkez Partisi, eski AK Partili Abdüllatif Şener’in kurucu genel başkan olduğu Türkiye Partisi’ni örnek gösterecek.



HİÇBİR ŞART EKSİK DEĞİL
 
“Temel KaramollaoÄŸlu’nun deyimiyle 'Ä°YÄ° Parti'nin önüne önce Devlet'i çıkardılar. Meral Hanım mücadele etti. ArkadaÅŸları mücadele etti. Åžimdi de Ä°YÄ° Parti baÅŸka türlü sorunla karşılaÅŸsın isteniyor'. Ä°YÄ° Parti, bütün hukuki ÅŸartlarını tamamlamıştır. 10 Haziran itibarıyla 6 ayını doldurarak, seçime girmeye hak kazanmış bir siyasi partidir. Buradan abidik gubidiklere alışmışlara, alengirli iÅŸlere alışmışlara sesleniyorum; ayağınız denk alın. Ä°YÄ° Parti’nin seçimlere girmesiyle ilgili hiçbir ÅŸekil ÅŸartı eksik deÄŸildir. Dün geçerli olanları Ä°YÄ° Parti için geçersiz demeye kalkarsanız, ben Meral AkÅŸener isem o gök kubbeyi başınıza geçirmezsem namerdim. Dolayısıyla biz seçime gireceÄŸiz. 
 
SANDIKLARI KORUYUN
 
Dün biz çok güldük. Bunların gerçekten korktuÄŸunu biliyorduk. Ama abilerinin bu kadar korktuÄŸundan haberim yoktu. Sizden bir ricam, arzum var. Sandıkları Ä°YÄ° Partililer koruyacak ama siz de orada olacaksınız. Sandık hilesinin önüne geçeceksiniz. En büyük hile sandıkta yapılır. ErdoÄŸan’a akıl vermekle kendini meÅŸhur etmeye çalışan bir zatın bugün bir beyanı var, ‘Harp halidir, hile helaldir’ diye. Muhteremler, ben de sizler gibi köylü kızıyım. O zor ÅŸartlardan gelmiÅŸ biri olarak, kuzu otlatmış, keçi saÄŸmış, ekin biçmiÅŸ, tütün dizmiÅŸ biri olarak diyorum ki sandıkları biz koruyacağız, milletimiz koruyacak. Ancak geçen seferki gibi YSK üzerinden bir ÅŸey yapmaya kalkarsanız bir kez daha söylüyorum, bütün bu acayip fetvaları size yediririm. Korku daÄŸları beslemiÅŸ, korku daÄŸları beklemiÅŸ, bezemiÅŸ. Çekmecedeki anketler o kadar kötü ki apar topar 24 Haziran’da seçime gidiyorlar. Biz hazırız.” 
 
100 BÄ°N Ä°MZA TOPLANMAYA BAÅžLANDI
 
Ä°YÄ° Parti seçim hazırlıklarına baÅŸladı. Öncelikli olarak AkÅŸener’in CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı için imza toplanması sürecine girildi. Genel merkez yönetimi sosyal medya hesapları üzerinden de ‘100 bin yetmez bir milyon imza kampanyası’ baÅŸlatırken, AkÅŸener için ilk imzalar, ÅŸu anda 60 binin üzerinde olduÄŸu belirtilen parti üyelerinden gelecek. Parti yönetimi, pek çok kiÅŸinin AkÅŸener için imza vermeye gönüllü olduÄŸunu söylerken, birçok imzanın da ‘Seçimlerde CHP’ye ya da AK Parti’ye oy verecekken, AkÅŸener’in aday olabilmesi için’ verildiÄŸi savunuluyor.
 
3 PARTİYİ ÖRNEK GÖSTERCEK
 
Bu arada Ä°YÄ° Parti, seçime katılmasıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) olumsuz karar alması ihtimaline karşı Emine Ãœlker Tarhan’ın genel baÅŸkanlığını üstlendiÄŸi Anadolu Partisi, Abdurrahim Karslı’nın genel baÅŸkanı olduÄŸu Merkez Partisi, eski AK Partili Abdüllatif Åžener’in kurucu genel baÅŸkan olduÄŸu Türkiye Partisi’ni örnek gösterecek.
 
Üç partinin il ve ilçe kongrelerini yapmamasına raÄŸmen seçime girmesine YSK’nın onay verdiÄŸini belirten AkÅŸener’in avukatı ve Genel Ä°dare Kurulu üyesi Feridun BahÅŸi, “DoÄŸrudan il ve ilçelerin kuruluÅŸ dilekçelerini verdiler dernekler masasına. O tarihten itibaren altı ayı saydılar. ‘Seçime girme yeterliliÄŸine sahiptir’ denildi” bilgisini verdi. 
 
Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ãœmit ÖzdaÄŸ da “Kimse diÄŸer partilere baÅŸka kural, Ä°YÄ° Parti’ye baÅŸka kural uygulamaya tevessül etmesin. Özetle Ä°YÄ° Parti seçimlere her koÅŸulda girecek ve bu seçimlerden galip çıkacaktır” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.