Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'den flaş İYİ Parti açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, AK Partili vekillerle yaptığı kahvaltılı toplantının ardından parti sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu. Ünal, İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği ile ilgili soruyu da yanıtladı.



Ünal'ın açıklamalarından satır başları:

Siyaseten seçim havası oluştuğunda buna bigane kalmamız düşünülemez. 65 gün sonra seçime gidiyoruz. AK Parti olarak her seçim arefesinde tekrar seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı başlatırız. AK Parti olarak her şekilde seçime hazırız. Bu seçimin diğer seçimlerden bir farkı var. Çünkü bu seçim cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimlerinin bir arada gelişeceği, artık seçim beyannamelerinin bizzat cumhurbaşkanı adayı tarafından ilan edilecek bir süreç oluşturuyor.

Şu anda Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmaları için uyum üst komisyonu çalışmaları başladı. Nihai çalışmalarımızı 19 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız demiştik. Sayın Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla bu toplantı başladı.

Ä°YÄ° PARTÄ° SORUSUNA YANIT

Biz geçmişte seçimlerden alıkonulmak istenen, genel başkanı yasaklanmış, partisi kapatılmak istenmiş, demokrasi dışı müdahalelerle önü kesilmek istenmiş bir gelenekten geliyoruz. Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk. Bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Dolayısıyla bu süreçte birileri kendi hazırlıksızlıklarını, kendi eksiklerini bize fatura etmeye kalkışmasın.

SON ANKET

En son yapılan ankette Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55.6 gözüküyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.